Άφιξη σήμερα του Προέδρου της Αιγύπτου στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής ενώ θα προσφωνήσει και στην Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μια ημέρα πριν την Τριμερή Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία επίσης θα λάβει χώρα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των Προέδρων Αναστασιάδη και Σίσι και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Σίσι, αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα συμμετάσχει απόψε σε Κυπρο-Αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα υποδεχθεί σήμερα το πρωί τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Προεδρικό, θα παρασημοφορήσει τον κ. Σίσι με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, ενώ θα παρασημοφορηθεί και ο ίδιος από τον Πρόεδρο Σίσι.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφέρει σχετικά με την επίσκεψη Σίσι ότι θα «μας απασχολήσουν σωρεία θεμάτων, μεταξύ των οποίων, τα ενεργειακά, η οικονομία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ˙ σωρεία θεμάτων που διέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών».

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, λόγω των επισκέψεων Σίσι σήμερα Δευτέρα και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αύριο, Τρίτη. Θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και στην επαρχία Λευκωσίας, καθώς επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας.