Άστατο το σκηνικό του καιρού

Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο με ισχυρά φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα και στην υπόλοιπη χώρα βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 11 στην Ήπειρο, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί στα βόρεια και σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις στα νότια, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους μέτριους μέχρι ισχυρούς, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα φτάνει 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες το πρωί οπότε υπάρχει πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν δυτικοί ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.