«Άστατος, επιπόλαιος και ανεύθυνος» ο Φάνος, σύμφωνα με το δικηγόρο της Σκορδέλη

Στον κακό χαρακτήρα το βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου επικεντρώθηκε την Πέμπτη ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, Έλενας Σκορδέλη, κάνοντας λόγο για «άστατο, επιπόλαιο και ανεύθυνο άνθρωπο», που επιδιδόταν σε συνεχείς και αδιάκοπες εγκληματικές ενέργειες.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο δικηγόρος της 3ης κατηγορούμενης, Μιχαλάκης Κυπριανού είπε πως η αντικοινωνική συμπεριφορά του Φάνου Χατζηγεωργίου  εκδηλώνεται όταν ακόμα υπηρετούσε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά, όταν σκηνοθέτησε την απόπειρα αυτοκτονίας του, για να κερδίσει έξοδο από το στρατό.

Επίσης, προσθέτει ότι «μετά την απόλυση του από το στρατό τον παρακολουθούμε να ασχολείται σε διάφορες δουλειές», σημειώνοντας πως «είναι άστατος, επιπόλαιος και ανεύθυνος και επιδίδεται σε εγκληματικές δραστηριότητες».

«Ασχολείται επί συστηματικής βάσης με το λαθροκυνήγι. Μάλιστα σε μια περίπτωση δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον των αστυνομικών, που τον καταδίωξαν όταν λαθροκυνηγούσε.

Επίσης, η επιπολαιότητα του φαίνεται από το περιστατικό, που όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο προσποιήθηκε τον χάρο, για να τρομάξει έναν ετοιμοθάνατο γέροντα», ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Κυπριανού.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «άνθρωπο που δεν διστάζει να δυσφημίσει οποιαδήποτε γυναίκα, κομπάζοντας μάλιστα ότι την είχε φιλενάδα του», ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως το δικαστήριο θα προβεί σε αξιολόγηση των προηγούμενων καταδικών που έχει ο Φάνος στο ενεργητικό του, οι οποίες καθορίζουν και το χαρακτήρα του.