Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων

Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγωνση του καιρού:

Ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι  το απόγευμα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανόν στα νότια και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Το απόγευμα στα νότια, τα νοτιοδυτικά ή και σε καταιγίδα θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά κατά τόπους μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη και περαιτέρω άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.