Άσαντ: “Η συνωμοσία φτάνει στο τέλος της”

Δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου αναφέρει ότι ο πρόεδρος Άσαντ της Συρίας δήλωσε πως “η χώρα βγήκε νικήτρια από τη μάχη” και πως “η συνωμοσία φτάνει στο τέλος της”, επικαλούμενο Άραβες που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Σύρο πρόεδρο.

“Υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες και η στρατηγική του σημασία είναι ξεκάθαρη ακόμα και γι’ αυτούς που επεξεργάζονται μη πραγματοποιήσιμα σχέδια εναντίον της ασφάλειας της Συρίας”, φέρεται να επισήμανε ο Ασαντ σύμφωνα με τους άραβες επισκέπτες.

Η εφημερίδα προσθέτει πως ο σύρος πρόεδρος είπε ακόμα ότι “οι αντιφάσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό αποδεικνύουν της αποτυχία της”.

Το καθεστώς της Δαμασκού παρουσιάζει την λαϊκή εξέγερση και τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία ως αποτέλεσμα συνωμοσίας εναντίον της χώρας.

Στο μεταξύ, οι σύροι αντάρτες που κατέλαβαν χθες Δευτέρα την πόλη Ράκα, την πρώτη επαρχιακή πρωτεύουσα της οποίας αποκτούν τον έλεγχο, αιχμαλώτισαν τον κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της βόρειας Συρίας. Βίντεο που μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνει τον κυβερνήτη της Ράκα Χάσαν Τζαλίλι να κάθεται ανάμεσα σε αντάρτες έχοντας δίπλα του τον Σουλεϊμάν Σουλεϊμάν γενικό γραμματέα του Μπαάθ στην επαρχία αυτή. “Το μόνο που θέλουμε είναι να απαλλαγούμε από το καθεστώς”, δηλώνει ένας αντάρτης στο βίντεο.

“Πρόκειται για τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος που πέφτουν στα χέρια των ανταρτών”, τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης Ραμί Αμπντελραχμάν.
“Η Ράκα υπέφερε πολύ από την διαφθορά του κυβερνήτη”, όπως συμπλήρωσε.