Άρχισε η έρευνα για την τεράστια κομπίνα στο σύνδεσμο αχθοφόρων, στο λιμάνι της Λεμεσού

Εξάρτημα αξίας 500 ευρώ, είχε χρεωθεί για 3.000 ευρώ… τα ίδια υλικά αγοράζονταν ξανά και ξανά… τα ελαστικά αυτοκινήτου εργασίας είχαν αλλαχθεί δέκα φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Η κομπίνα τεράστια που οδήγησε στην υπεξαίρεση τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων(ΣΑΛΑ) στο λιμάνι Λεμεσού.

Η αστυνομία άρχισε την εξέταση της υπόθεσης και οι πρώτοι μάρτυρες άρχισαν να καταθέτουν.  Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η κομπίνα έγινε από μέσα. Από υπαλλήλους που είχαν πρόσβαση σε προϊόντα που αγοράζονταν από το Σύνδεσμο και τρεις αχθοφόροι έχουν τεθεί σε αναγκαστική άδεια.

Την υπεξαίρεση ανακάλυψαν όταν πενταμελές συμβούλιο προχώρησε σε έλεγχο στα ταμεία. Μεγάλος αριθμός τιμολογίων, παρουσίαζε πανάκριβα, αλλά και διπλο-πληρωμένα εξαρτήματα.

Η υπόθεση έφτασε στον γενικό εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές του Συνδέσμου για χρόνια γίνονταν χωρίς κανένα στοιχειώδη έλεγχο και εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΛΑ να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, για να διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων.