Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή

Υπέρ της άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, τάχθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία επισκέφθηκε τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αντίθετα για τους επίσης προφυλακισμένους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, που έχουν στείλει υπόμνημα, η Επιτροπή διέκοψε προκειμένου να τα μελετήσει και θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή είδε έναν – έναν τους Βουλευτές, επί 75 λεπτά, σε ειδικό χώρο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, και όλες οι αποφάσεις για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας ελήφθηκαν με 7 θετικές – 1 αρνητική (από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής).

Κατά την συνάντηση με τον Ν. Μιχαλολιάκο στις φυλακές, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε στα μέλη της Επιτροπής: «καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό… δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξαναέρθετε».

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Ν. Μιχαλολιάκος ήταν «κάπως ανήσυχος και μάλλον φοβισμένος», αλλά και «εξαιρετικά συνεργάσιμος και ευγενής». Αντίθετα «πολύ πιο επιθετικός» και «σκληρός» σε χαρακτηρισμούς ήταν ο Χρ. Παππάς, που χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο» την Επιτροπή Δεοντολογίας. «Άκρως ειρωνικός» ήταν σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γ. Λαγός.

Επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν και οι τρεις Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπαν ότι πρόκειται για «κατασκευασμένες κατηγορίες», ενώ καταφέρθηκαν κατά της Δικαιοσύνης, την οποία αποκάλεσαν «κατευθυνόμενη».