Άριστες σχέσεις μεταξύ Κυπρου – Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο κ. Marko Blagojevic.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Blagojevic εξήραν τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των Κοινοβουλίων τους, οι οποίες, τόνισαν, εδράζονται σε κοινές θέσεις αρχών και στην κοινή προσήλωσή τους στο διεθνές δίκαιο. Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε την προθυμία του Σώματος αλλά και του ιδίου προσωπικά, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας τυχόν χρειαστεί ο νέος Πρέσβης, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας προς ενεργότερη προώθηση των αδελφικών σχέσεων των Κοινοβουλίων Κύπρου-Σερβίας.

Ο κ. Blagojevic εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Σερβίας για τη σταθερή στήριξη που παρέχει η Κύπρος προς τη χώρα του στα σημαντικά θέματα που την απασχολούν, περιλαμβανομένης της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας. Διαβεβαίωσε, δε, ότι κατά τη διάρκεια της εδώ θητείας του, θα επικεντρώσει κάθε του προσπάθεια στην περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη εξαίρετων σχέσεων των δύο χωρών, όχι μόνο σε επίπεδο Κυβέρνησης και Κοινοβουλίου αλλά και στο επίπεδο του λαού.

Τέλος, ο Σέρβος Πρέσβης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σερβικός πληθυσμός στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και στην εκεί σύληση της σερβικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καυτηριάζοντας την απροθυμία της διεθνούς κοινότητας να ασκήσει ουσιαστική πίεση για την τήρηση των συμφωνηθέντων.