Άρθηκε η ασυλία των 6 βουλευτών της Χ.Α.

Δεκτό έγινε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα, Παναγιώταρου, Κασιδιάρη και Αλεξόπουλου.

Από την ψηφοφορία που είχε δύο σκέλη : Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη άλλων αξιόποινων πράξεων στο παρελθόν, απείχαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, ανοίγοντας το δρόμο στη Δικαιοσύνη για να ασκήσει διώξεις.

Πιο αναλυτικά: Για τον Ηλία Παναγιώταρο, στην πρώτη υπόθεση ΝΑΙ ψήφισαν 246 βουλευτές και 1 παρών (Βασίλης Καπερνάρος – Ανεξάρτητοι Έλληνες). Στη δεύτερη υπόθεση ΝΑΙ είπαν και οι 247 βουλευτές. Για τον Ηλία Κασιδιάρη την άρση της ασυλίας ζήτησαν και οι 247 βουλευτές. Για την υπόθεση των Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Στάθη Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή ΝΑΙ είπαν 246 βουλευτές, ενώ άκυρο έριξε ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 246 βουλευτές και λευκό 1 βουλευτής. Στην ψηφοφορία, που ήταν ονομαστική, έλαβαν μέρος 247 βουλευτές, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς παρόντες ήταν μόνον οι Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, η εισαγγελία Πειραιά, είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα των προφυλακισμένων στον Κορυδαλλό, Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού, να παραστούν στη σημερινή ψηφοφορία. Στο μεταξύ, τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα, – στελέχη των οποίων διώκονται για εγκληματικές πράξεις -, καλείται να εγκρίνει αύριο, Πέμπτη η Βουλή.

Έκκληση της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία. Κασιδιάρης: «Εθνική προδοσία…» «Η άθλια σκευωρία έχει αποκαλυφθεί», υποστήριξε μετά τη σημερινή ψηφοφορία ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό, αλλά και τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για «απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος» και ότι «εκτελούν εντολές ξένης εξουσίας, της Κομισιόν και των Ηνωμένων Πολιτειών»