Άντρος: Eκκληση προς τον κόσμο να συμμετάσχει στη ψηφοφορία

Άντρος: Eκκληση προς τον κόσμο να συμμετάσχει στη ψηφοφορία

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Ε’, στο Λύκειο Στροβόλου, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο κ. Κυπριανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Να πω ότι αυτή την περίοδο μιλούσαμε εμείς, σήμερα είναι η ώρα του κυρίαρχου λαού να εκφράσει τη δική του άποψη με την ψήφο του. Εύχομαι και ελπίζω να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας και είναι σημαντικό να δώσουμε και τη δική μας άποψη για την πορεία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε και στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλών και σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά και σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός. Θέλω επίσης να πιστεύω ότι η σημερινή μέρα θα κυλίσει ομαλά για να επιβεβαιώσει ότι είμαστε μια χώρα Ευρωπαϊκή, σύγχρονη και δημοκρατική, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους του ΑΚΕΛ, αλλά και άτομα από άλλα πολιτικά κόμματα, Οργανώσεις, Κινήματα, ανένταχτους πολίτες οι οποίοι στήριξαν αυτή μας την εκλογική προσπάθεια και να εκφράσω βέβαια, την εκτίμηση μου στο σύνολο του κυπριακού λαού.

Εύχομαι σε όλους καλή ψήφο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι «η προσέλευση στις κάλπες είναι μειωμένη και η έκκληση του προς τον κόσμο είναι να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι κάτι μακρινό, το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι κάτι αδιάφορο για μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει για το 80% περίπου με 85% της ζωής μας. Ως εκ τούτου έχει τεράστια σημασία να ακουστεί και η δική μας άποψη για το που θέλουμε να πάμε».