Άντρος: Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στη Λαϊκή Αγορά Δερύνειας, ο ΓΓ  του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Αυτούσια η δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Δερύνειας για το γεγονός ότι στη Λαϊκή Αγορά έχει μόνο παραγωγούς. Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα στις πολύ δύσκολες συνθήκες τις οποίες διέρχεται ο τόπος.

Επίσης να πω ότι το Υπουργείο Γεωργίας έχει υποσχεθεί την παραχώρηση βοήθειας 200 000 ευρώ για να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί δίχως προβλήματα η αγορά και την περίοδο του χειμώνα. Ελπίζω και εύχομαι ο Υπουργός να υλοποιήσει αυτή του την υπόσχεση, κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Η περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου είναι περιοχή η οποία κυρίως συντηρείτο από τον τουρισμό. Δεν είναι υπερβολή αν πω ότι το 90-95% των εσόδων προέρχονταν από τον τουρισμό. Και οι γεωργοί βέβαια, πέραν από τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία είχαν τη δυνατότητα να πουλούν τα προϊόντα τους στους τουρίστες, οι οποίοι έρχονταν στην Κύπρο και στα εστιατόρια βέβαια τα ξενοδοχεία τα οποία τα αξιοποιούσαν για να φιλοξενούν τους τουρίστες.

Έχει δεχτεί ολόκληρη η περιοχή τεράστιες συνέπειες λόγω της πανδημίας του Covid 19 και χρειάζεται η κυβέρνηση να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου και σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού αλλά και σε ότι αφορά τον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας.

Θεωρούμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τις οποίες διέρχονται αυτή την περίοδο και να λειτουργήσουν και μετά από την λήξη της πανδημίας.