Άντρος: Το μόνο για το οποίο δε μας έχει κατηγορήσει η κυβέρνηση είναι για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Άντρος: Το μόνο για το οποίο δε μας έχει κατηγορήσει η κυβέρνηση είναι για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μία μόνο εβδομάδα πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές, η σκιά της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, επιδείνωσε την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την αγανάκτηση που επικρατούν στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

Την άλλη Κυριακή καλούμαστε στην κάλπη για να απαντήσουμε το βασικό ερώτημα: ποια Κύπρο θέλουμε.

Η αυξημένη επιθετικότητα και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ, η δημιουργία τετελεσμένων στο Βαρώσι, οι απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για τον κυπριακό λαό. Ο Ερντογάν εξήγγειλε ότι στις 20 Ιουλίου από την κατεχόμενη Λευκωσία θα προβεί σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για την Κύπρο, την οποία απειλεί με θερμό καλοκαίρι. Δεν ξέρουμε αν αυτά ανησυχούν τον κ. Αναστασιάδη και τα κόμματα που ικανοποιούνται με στασιμότητα στο Κυπριακό. Εμάς μας ανησυχούν.

Δεν θέλουμε μια Κύπρο που θα ζει στη σκιά της μόνιμης απειλής του τουρκικού στρατού.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που άνθισε επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ με τα κουτσουρεμένα δικαιώματα, τα ελαστικά ωράρια και τη συρρίκνωση των μισθών δεν αφήνει τους νέους μας να κτίσουν τη ζωή τους, να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Δεν θέλουμε μια Κύπρο όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν με μισούς μισθούς, μισή ζωή. Μια Κύπρο στην οποία θα εκποιούνται τα σπίτια και η μικρή επαγγελματική στέγη.

Τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής, στα οποία ηθικός αυτουργός είναι η ίδια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, θυμώνουν και απογοητεύουν τον κόσμο. Δεν θέλουμε μια Κύπρο στην οποία να πλουτίζουν αθέμιτα οι λίγοι και οι ημέτεροι και ο λαός να πληρώνει για το δικό τους φαγοπότι.

Η κρίση του κορονοϊού έδωσε απάντηση και στον ΔΗΣΥ και στους διάφορους υπέρμαχους των αντιλαϊκών πολιτικών, για το αν η παιδεία και η υγεία πρέπει να παραδοθούν και αυτά στα χέρια των ιδιωτών. Δεν θέλουμε μια Κύπρο με την υγεία και την παιδεία να είναι προνόμια για όσους μπορούν να τα αγοράσουν. Δεν θέλουμε η προστασία του περιβάλλοντος να υποταχθεί στην ασυδοσία του κέρδους.

Θέλουμε Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη. Μια χώρα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων, που θα έχει καταφέρει να διώξει τους στρατούς και θα διοχετεύει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στις κοινωνικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα δικαιούται ο λαός μας να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Σε μόνιμη και σταθερή ειρήνη.

Θέλουμε Κύπρο στην οποία οι πολλοί θα ζουν με αξιοπρέπεια, με τα εργασιακά δικαιώματα να είναι κατοχυρωμένα, με το κοινωνικό κράτος ισχυρό για να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη. Κύπρο στην οποία αυτοί που πλήγηκαν από την κρίση δεν θα φοβούνται ότι θα εκποιηθεί το σπίτι τους ή η δουλειά τους.

Θέλουμε Κύπρο στην οποία η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια θα είναι ισχυροί κανόνες, στην οποία οι πολίτες θα νιώθουν ότι αυτοί που εκλέγουν σε αξιώματα τους σέβονται και τιμούν την εμπιστοσύνη τους στην πράξη και όχι στα λόγια.

Θέλουμε Κύπρο στην οποία η υγεία και η παιδεία να είναι δικαιώματα δημόσια και δωρεάν για όλους. Θέλουμε Κύπρο βιώσιμη, καθαρή, με ισχυρή περιβαλλοντική πολιτική που θα διασφαλίζει το αύριο.

Όλα αυτά αποτελούν την καρδιά των θέσεων και των προτάσεων του ΑΚΕΛ.

Γι’ αυτό καλούμε τον κάθε ψηφοφόρο την άλλη Κυριακή να δώσει δύναμη σε αυτούς που αγωνίζονται για την Κύπρο που θέλουμε.

Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Στη σταθερή, συνεπή, σοβαρή πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει τις μάχες εντός και εκτός Βουλής για το μέλλον που μας αξίζει.

Την άλλη Κυριακή ψηφίζουμε ΑΚΕΛ.

Για Κύπρο επανενωμένη. Για τους πολλούς. Για την αλλαγή που τόσο χρειαζόμαστε.

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις:

Εσείς εκτιμάτε ότι υπάρχουν ισχυροί λόγοι ώστε το ΑΚΕΛ να κόψει πρώτο το νήμα;

Δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Είπαμε ότι στόχος μας είναι να πάρουμε κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε στις περασμένες βουλευτικές εκλογές. Όμως να μου επιτρέψεις αγαπητέ Αριστείδη να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, όλους όσοι για διάφορους λόγους επιλέγουν την αποχή στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε προοπτική στη χώρα μας, αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, ένας τρόπος υπάρχει. Να ισχυροποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ έχει 95 χρόνια ζωής. Μπορεί να έκαμε λάθη, να είχε αδυναμίες και παραλείψεις στη δουλειά του. Δεν παύει να είναι η δύναμη που πάλεψε για να γίνει καλύτερη ζωή των εργαζομένων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων των νέων ανθρώπων.

Σας έχει απευθύνει μια πρόκληση ο κ. Αναστασιάδης λέγοντας ότι το 2004 δεν είπε όχι για να τσιμεντώσει το ναι και ότι δεν έχετε απαντήσει γι’ αυτό.

Το μόνο για το οποίο δε μας έχει κατηγορήσει αυτή η κυβέρνηση είναι για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Με τη φόρα που έχουν πάρει μέχρι τις εκλογές θα μας κατηγορήσουν και γι΄αυτό. Εγώ θέλω τον κ. Αβέρωφ και τον κ. Αναστασιάδη αυτά τα οποία λένε με τους μονολόγους τους, να κάτσουν δίπλα μου σε μια συζήτηση και να τα επαναλάβουν και θα πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται.