Άντρος: Ο Χάρης Γεωργιάδης έχει βαρύτατες ευθύνες και έχει υποχρέωση να παραιτηθεί

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στην Πάφο, όπου πραγματοποιεί ολοήμερη περιοδεία ανέφερε ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό είναι ξεκάθαρο,  προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση όχι απλά το αγνοεί, αλλά επιχειρεί να ανατρέψει επικοινωνιακά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της.

Η συνταγή, είπε, είναι προσφιλής, ότι φταίνε όλοι και όχι μόνο η κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το άσπρο- μαύρο για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες».

Στο θέμα του πορίσματος του Συνεργατισμού, είπε ο Άντρος Κυπριανού,  η Κυβέρνηση «έχει λειτουργήσει με απροσμέτρητο θράσος» και «ενώ το πόρισμα είναι ξεκάθαρο και όλοι οι ειδικοί λένε ότι είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένο, η κυβέρνηση όχι απλά το αγνοεί, αλλά επιχειρεί να ανατρέψει επικοινωνιακά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της». Η συνταγή, είπε, είναι προσφιλής, «ότι φταίνε όλοι και όχι μόνο η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έχει «τεράστιες, βαρύτατες ευθύνες, προσωπικές και όχι μόνο πολίτικες και έχει υποχρέωση να παραιτηθεί». Διαφορετικά, συμπλήρωσε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να τον παύσει.

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι θα εγγραφεί το θέμα στο κεφάλαιο Δ της Βουλής όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι και το κόμμα του απαιτεί και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την περίοδο πριν το 2013 να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και όπου χρειάζεται να ακολουθηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της αποκάλυψης των στοιχείων που αφορούν τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, καθώς και για τις διαγραφές δανείων. Η κυβέρνηση, κατέληξε, «είναι απαράδεκτη, αφού προσπαθεί να κάνει το άσπρο- μαύρο για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες».