Άντρος: Μεγάλο θράσος να απαντά με αυτό το τρόπο η Κυβέρνηση

Μεγάλο θράσος να απαντά με αυτό το τρόπο η Κυβέρνηση ανέφερε σε δηλώσεις του για θέματα επικαιρότητας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού

Θέλω να επανέλθω στα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί. Έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα, έχω διαβάσει τις επεξηγήσεις τι οποίες έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας για το σκεπτικό στη βάση του οποίου ελήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις και πρέπει να επιμείνω στην άποψη ότι δεν υπάρχει λογική για κάποια από αυτά τα μέτρα. Αναφερόμαστε στα γυμναστήρια στη βάση μιας τοποθέτησης του ΠΟΥ, έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα στην Κύπρο τα οποία λένε ότι με βάση τις έρευνες που γίνονται δεν έχουμε διασπορά του κορονοϊού στα γυμναστήρια γιατί λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Διερωτώμαι λοιπόν γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι με τις επιχειρήσεις σίτισης δεν μπορεί να ευσταθεί το επιχείρημα ότι μα επειδή υπάρχει take away δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τα εστιατόρια, δεν σοβαρομιλούμε, όταν λέεις κάποιου ότι μετά τις 7 πρέπει να κλείσεις, δεν θα μπορέσει να ανοίξει και όλες αυτές οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνεστε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον περασμένο Μάρτη, θα κινδυνεύσουν να κλείσουν. Πάρα πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις θα κλείσουν και η κυβέρνηση θα πρέπει από την μια να δει πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, αυτή την στιγμή και από την άλλη να προβεί στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την επαναδραστηριοποίηση αυτών των επιχειρήσεων που θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες.

Δεν γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις να εξαντλείται η αυστηρότητα του κράτους, ενώ σε άλλες όπως πχ στα ζητήματα που αφορούν τις εκκλησίες να δείχνουμε τεράστια ευελιξία, δεν γίνεται να κυνηγούμε ανθρώπους για αναρτήσεις που κάνουν στο διαδίκτυο, να τους συλλαμβάνουμε ενώ σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν ιερωμένους να σιωπούμε, τα δύο μέτρα και σταθμά δικαιολογημένα προκαλούν αντιδράσεις από τον κόσμο.

Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλο θράσος, από την πλευρά της κυβέρνησης για να απαντά με τον συγκεκριμένο τρόπο που απαντά σε ότι αφορά στα ζητήματα που αφορούν τον Γενικό Ελεγκτή.

Όταν ήταν στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ήξερε τα πάντα και είχε συνταγές για την επίλυση όλων των ζητημάτων, αναλαμβάνοντας την εξουσία απέδειξε ότι είναι πολύ καλή στα λόγια αλλά στην πράξη καθόλου.

Λυπούμαι να πω λοιπόν, ότι εκείνος ο οποίος υπερβαίνει εξουσίες είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ, οι οποίοι έχουν συγκρουστεί ανεξαιρέτως με όλους τους θεσμούς οι οποίοι υπάρχουν και λειτουργούν στην Κύπρο. Όποιος τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό από εκείνο το οποίο θέλουν να ακούγεται στην κοινωνία, ξεκινά μια προσπάθεια ισοπέδωσης. Αυτή την νοοτροπία δεν πρόκειται να την ανεκτούμε και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι υποχρέωση του κάθε ενός από εμάς να αντισταθεί σε αυτές τις νοοτροπίες και ειλικρινά πρέπει να πω ότι είναι εντυπωσιακή η ευαισθησία και επιλεκτικότητα που δείχνει η κυβέρνηση, αντιδρούν όλα τα πολιτικά κόμματα, η κυβέρνηση βλέπει μόνο το ΑΚΕΛ, φαίνεται έχει επιλεκτικούς φακούς όρασης, δικαίωμά τους, αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα να τους κρίνουμε για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να επηρεάσουν την κοινωνία. Χρησιμοποιούν την διαστρέβλωση, την αναλήθεια για να επιδράσουν στην κοινή γνώμη. Είμαι βέβαιος ότι θα τους κρίνει ο κόσμος και θα τους κατατάξει εκεί και που πραγματικά αξίζουν.

Το θέμα του Γενικού Ελεγκτή και την προσπάθεια της κυβέρνησης να του περιορίσει τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Πολύ δικαιολογημένα ο Γενικός Ελεγκτή τους λέει, πέστε μου που πού υπερβαίνω τις εξουσίες τις οποίες έχω με βάση το Σύνταγμα, η κυβέρνηση εδώ πρέπει να απαντήσει και πρέπει επίσης να απαντήσει σε εκείνα τα οποία καταγράφονται στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, αντί τούτου επιχειρεί να τον φιμώσεις.

Και διερωτούμαι, είναι γεγονότα που καταγράφει ο Γενικός Ελεγκτής, θεωρεί η κυβέρνηση ότι η Ερευνητική Επιτροπή θα καταγράψει διαφορετικά τα γεγονότα; Είναι γεγονότα, αν θεωρούν ότι τα γεγονότα δεν έχουν έτσι, ας απαντήσουν. Γιατί δυσκολεύονται να απαντήσουν;