Άντρος Κυπριανού: Δεν υπάρχει εσωκυβερνητική κόντρα για το φυσικό αέριο

Το θέμα της διασύνδεσης του φυσικού αερίου με την τρόικα και την ένταση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και υπουργού Εμπορίου, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Και διευκρίνισε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για τη σύσταση του Κρατικού Ταμείου Διαχείρισης Φυσικού Αερίου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών. Έχουμε καταλήξει με την Τρόικα τι θα γίνει και έχουμε συμφωνήσει ότι θα συσταθεί το Κρατικό Ταμείο Διαχείρισης Φυσικού Αερίου, το οποίο από τη μια θα αξιοποιείται για την εξόφληση του δανείου που θα πάρουμε και από την άλλη θα αξιοποιείται για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ανάπτυξη και ως αποταμιευτικό για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Κυπριανού μίλησε για «διαφορετική ερμηνεία» και όχι για «κόντρα». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, θα ξεκαθαρίσει τα ζητήματα… «εκείνο που απαιτείται είναι πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας κι αυτό θα είναι το ζητούμενο από τις διευκρινήσεις που πρέπει να δοθούν».

Το Ταμείο Διαχείρισης Φυσικού Αερίου θα χρησιμοποιείται για την εξόφληση του δανείου που θα πάρει η Κύπρος, για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ανάπτυξη και ως αποταμιευτικό για τις επόμενες γενιές.