Άντρος: Θέλουμε προοδευτική αλλαγή. Χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ αλλαγή δεν μπορεί να γίνει

«Θέλουμε προοδευτική αλλαγή. Χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ αλλαγή δεν μπορεί να γίνει τόνισε στο μήνυμά του για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΓΓ του  ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού

«Την Κυριακή καλούμαστε στην κάλπη για να απαντήσουμε το βασικό ερώτημα: ποιους θέλουμε ισχυρούς στη Βουλή για να υπερασπιστούν την Κύπρο και την κυπριακή κοινωνία.

Η προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς με την απαράδεκτη αξίωση για λύση δύο κρατών και η επιθετικότητα της στην ΑΟΖ σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για την πατρίδα μας. Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αποδείχτηκε ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα όραμα για την επανένωση της Κύπρου, ούτε και σωστή τακτική για να μας προστατεύσουν από τις τουρκικές βλέψεις.

Στα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. Μισοί μισθοί, ελαστικά ωράρια, ατομικά συμβόλαια, ακρωτηριασμένο κοινωνικό κράτος. Έδωσαν στις τράπεζες όλα τα εφόδια για να αυθαιρετούν και άφησαν όσους πλήγηκαν από την οικονομική κρίση απροστάτευτους, να τρέμουν την ώρα που θα εκποιηθεί το σπίτι και η δουλειά τους. Τους άφησαν να ζουν στην αβεβαιότητα.

Ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας αγωνίζεται να επιβιώσει, η διαφθορά και η διαπλοκή ανθούν επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη. Οι ημέτεροι, φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια με το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε με τα χρυσά διαβατήρια και άλλα σκάνδαλα. Ό,τι έχτισε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια ξεπουλήθηκε λίγο-λίγο, όπως έγινε με τον Συνεργατισμό. Με ηθικούς αυτουργούς την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, η διαφθορά και η διαπλοκή ρεζίλεψαν την Κύπρο διεθνώς και καταρράκωσαν θεσμούς.

Η κρίση του κορονοϊού ήρθε να αποδείξει ξανά την ανεπάρκεια τους να λάβουν σωστές και συγκροτημένες αποφάσεις. Απέδειξε όμως και την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία για ποιοτική δημόσια υγεία, για δημόσια παιδεία, για ενισχυμένο κοινωνικό κράτος.

Είναι λοιπόν ανάγκη οι πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη για να δώσουν δύναμη στη δύναμη που παλεύει για την Κύπρο, για την κοινωνία, για τους πολλούς. Να δώσουν δύναμη στο ΑΚΕΛ.

Έχουμε όραμα για την Κύπρο του αύριο. Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Μια χώρα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων, που θα έχει καταφέρει να διώξει τους στρατούς και θα διοχετεύει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στις κοινωνικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη.

Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για στήριξη όσων έχουν ανάγκη. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για Κύπρο βιώσιμη, καθαρή, με ισχυρή περιβαλλοντική πολιτική που θα διασφαλίζει το αύριο.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι η ώρα να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Ότι δεν αντέχουμε άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία. Ότι θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Ότι άρχισε γι’ αυτούς η αντίστροφη μέτρηση.

Θέλουμε προοδευτική αλλαγή. Χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ αλλαγή δεν μπορεί να γίνει.

Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Να δώσει δύναμη στη σταθερή, σοβαρή και συνεπή δύναμη που υπερασπίζεται το λαό.

Πάμε δυνατά!

Μαζί με το ΑΚΕΛ!

Έντιμα.

Καθαρά.

Ειλικρινά.»

 

Check Also

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Ρόμπερντ Μενέντεζ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες βράδυ σε ανεπίσημο δείπνο στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο …

Σε 47 σημεία μπορείς να πας σήμερα για δωρεάν rapid test

Σε 47 σημεία μπορείς να πας σήμερα για δωρεάν rapid test Στη βάση των αποφάσεων του …