Άντρος: Είναι πραγματικά λυπηρό, ο ΠτΔ να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης

 Είναι πραγματικά λυπηρό, ο ΠτΔ να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης, τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης ενώ είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπεριφέρεται ως κομματάρχης. Δεν παρεμβαίνει απλώς στην αντιπαράθεση των Βουλευτικών Εκλογών, αλλά γίνεται μέρος της αντιπαράθεσης.

Έκανε χτες έντονες δηλώσεις για το Κυπριακό.

Οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι παρέλαβε το Κυπριακό με κοινά ανακοινωθέντα που εξασφάλιζαν βασικές διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας.

Με πολλά θέματα συμφωνημένα και καταγεγραμμένα ως συγκλίσεις.

Με το κεφάλαιο της ενέργειας με τεράστια προοπτική και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλισμένα.

Με τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει ότι η πλευρά μας ήταν ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Ότι εμπόδιο για λύση ήταν η Τουρκία.

Ο ίδιος τι έκανε και πού οδήγησε το κυπριακό;

Δυστυχώς η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική. Έβαλε στο τραπέζι την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών. Προχωρεί με νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι. Δεν απαλλάσσουμε την Τουρκία από τις ευθύνες της. Θα πρέπει όμως ο κ. Αναστασιάδης να διερωτηθεί που μας έφεραν οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του. Που μας οδηγεί η σημερινή του προσέγγιση που απλώς διευκολύνει την Τουρκία να επιμένει στις απαράδεχτες αξιώσεις της.

Εμείς τον καλούμε να αναλάβει πρωτοβουλίες που από τη μια θα ξεσκεπάζουν την Τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη θα την σπρώξουν να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σιγά-σιγά στη διχοτόμηση και η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον ηγέτη της διχοτόμησης.

Συμμετέχοντας κανονικά στην προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Αναστασιάδης μας είπε και για το πόσο αγωνιά για τις μελλοντικές γενιές που θα επωφεληθούν από τα κονδύλια που μας αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Να του θυμίσουμε μόνο ότι από το 2014 μέχρι το 2020 μας αναλογούσαν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη κατάφερε να απορροφήσει μόνο τα μισά.

Όλα αυτά τα χρόνια η έγνοια τους για την ανάπτυξη ήταν μόνο να ξεχειλώσουν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων για να πλουτίσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις των κυβερνώντων.

Έτσι καταλήξαμε και στα πρωτοφανή επίπεδα διαφθοράς που καταγράφονται επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Οι επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές πρέπει να στείλουν στον κ. Αναστασιάδη και στο ΔΗΣΥ ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία. Ότι θέλει αλλαγή, θέλει μια άλλη Κύπρο. Την Κύπρο που μας αξίζει.

Καλούμε τον κόσμο να πάει στην κάλπη και να στηρίξει το ΑΚΕΛ.

Τη σοβαρή, συνεπή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη.

Τη δύναμη που θα είναι μαζί του και μετά τις εκλογές, με πολιτική πρόταση για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών.

Τη δύναμη που έχει θέσεις και προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει και την επόμενη μέρα της πανδημίας, για τα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα.

Τη δύναμη που υπερασπίζεται τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, το περιβάλλον.

Τη δύναμη που παλεύει για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για κοινωνική προστασία σε όσους έχουν ανάγκη.

Τη δύναμη που αγωνίζεται για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου.

Δυνατό ΑΚΕΛ σημαίνει δύναμη για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους αυτοεργοδοτούμενους, για τους νέους, για τους πολλούς.

Δυνατό ΑΚΕΛ σημαίνει άνοιγμα του δρόμου για προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Δυνατό ΑΚΕΛ σημαίνει δύναμη για την Κύπρο που θέλουμε.