Άντρος: Διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στην Ελλάδα γιατί είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη

Άντρος: Διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στην Ελλάδα γιατί είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη

Σε δηλώσεις του μετά  τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, ο  ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που αφορούσαν την α΄ρνησή του για αποστολή αγήματος της ΕΦ στην Ελλάδα γιατην επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αυτούσια η δήλωση:

«Έχουμε συζητήσει, να μου επιτρέψετε να μην τα πω δημόσια, είναι ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς, να πω ότι χειριστήκαμε κάποια από αυτά και στο παρελθόν σε συνεννόηση με τον τότε Υπ. Εξωτερικών και με τον Υπ. Δικαιοσύνης.»

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν αποφασίζω εγώ για τέτοια ζητήματα, ως εκ τούτου ο κ. Σιζόπουλος καλά κάνει να απευθυνθεί στον ΠτΔ, έχω άποψη, την είπα την άποψή μου στη συνεδρίαση και για να είμαι ειλικρινής είχα την εντύπωση ότι ο κάθε ένας στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί να δημοσιοποιεί εκείνα τα οποία λέει ο ίδιος.»

«Έχω πει ότι διαφωνώ, διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα, είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχαμε διαφυλάξει αυτό το πράγμα»