Άντρος για τη μη δίωξη αστυνομικών: Είναι προσβολή για τη Κύπρο να υπάρχουν κενά στη νομοθεσία

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, κατά την διάρκεια κινητοποίησης για απόφαση Νομικής Υπηρεσίας για μη δίωξη Αστυνομικών σχετικά με τις υποθέσεις των θυμάτων Μεταξά

Δεν είμαι νομικός, ούτε με ενδιαφέρει η νομική πτυχή του ζητήματος. Με ενοχλεί ότι η χώρα μου δεν έχει θεσμικά διαδικασίες και πλαίσια τα οποία να προστατεύουν τις γυναίκες και αφήνονται να γίνονται θύματα της ανευθυνότητας του οποιουδήποτε.

Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να περάσει με αυτό τον τρόπο. Θεωρώ ότι είχε ευθύνη η πολιτεία να προστάτευε τις συγκεκριμένες γυναίκες και να τιμωρήσει παραδειγματικά εκείνους οι οποίοι ευθύνονται ξεκινώντας από τον πολιτικό προϊστάμενο και πηγαίνοντας κάτω στην βάση. Είχε ευθύνη η πολιτεία να τις προστατεύσει αυτές τις γυναίκες. Ως εκ τούτου εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν από νομικά πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο πράγμα και να μας λένε ότι δεν υπάρχουν νομικές διαδικασίες για να διωχθούν εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα πράγματα.

Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Έχουν δολοφονηθεί 7 γυναίκες προσέφυγαν διάφοροι στην αστυνομία για να προειδοποιήσουν, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας και λένε ότι δεν μπορούμε να τους διώξουμε. Είναι προσβολή για την Κύπρο του 21ου αιώνα να υπάρχουν τέτοια κενά στην νομοθεσία, αν υπάρχουν.