Άντρος για Κυπριακό: Η μεταμόρφωση του κ. Αναστασιάδη είναι εντυπωσιακή

«Η μεταμόρφωση του κ. Αναστασιάδη είναι εντυπωσιακή» ανέφερε σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για την αναφορά του ΠτΔ σε συνέντευξη ότι δεν έχει σημασία το όνομα της λύσης

«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του χρησιμοποίησε την επιχειρηματολογία ότι σημασία έχει το περιεχόμενο της λύσης και όχι η ονοματολογία. Ένα επιχείρημα το οποίο χρονολογείται. Χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν κατά κόρον από διάφορους με αντικειμενικό στόχο να απορρίψουν την ομοσπονδία και να θέσουν στη συζήτηση το θέμα του ενιαίου κράτους με πλάγιο τρόπο.

Ο Πρόεδρος στη συγκεκριμένη συνέντευξη ρωτήθηκε εάν προκρίνει λύση ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας και απάντησε ότι δεν έχει σημασία το όνομα. Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να εξαγάγει το συμπέρασμα ότι τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης υιοθετεί ότι μέχρι χθες κατηγορούσε.

Πρέπει να πω ότι η δική μας άποψη, που ήταν η ίδια και χθες και σήμερα είναι ότι στις ονομασίες υπάρχει ουσία, δεν είναι μόνο η ονομασία. Άλλο είναι η ομοσπονδία και άλλο η συνομοσπονδία. Η ομοσπονδία αφορά σε ένα κράτος και η συνομοσπονδία αφορά σε δύο.

Εάν θυμηθούμε και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, ότι δηλαδή δεν παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει κοινότητα, δηλώσεις τις οποίες κατακεραύνωνε στο παρελθόν όταν γίνονταν από άλλους, όταν έγιναν από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, τότε μπορούμε μα πούμε ότι η μεταμόρφωση του κ. Αναστασιάδη είναι εντυπωσιακή. Συνεχίζει στο δρόμο της υιοθέτησης συνθημάτων που ο ίδιος επέκρινε δριμύτατα στο παρελθόν με αποτέλεσμα τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως διεθνώς κανείς να μη γνωρίζει με σιγουριά ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις.»