Άντρος για επίσκεψη Αβέρωφ στο Νοσοκομείο: Απαράδεκτη πράξη….

Έντονη δυσφορία εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού για την επίσκεψη του ΔΗΣΥ σε δημόσιο νοσηλευτήριο

Τι δήλωσε:

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη μας δυσφορία για αυτό που έγινε σήμερα με την επίσκεψη του ΔΗΣΥ σε δημόσιο νοσηλευτήριο. Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια αποσκοπεί στο να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και την ίδια στιγμή θέτει σε κίνδυνο όλους εκείνους τους οποίους τάχα πήγε ο κ. Νεοφύτου για να ευχαριστήσει.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ολονών μας οι ευχαριστίες που απευθύνονται στους λειτουργούς υγείας, οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους επιχειρούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στους συμπατριώτες μας οι οποίοι πάσχουν από επικίνδυνες καταστάσεις.

Αυτό το οποίο όμως έγινε από το ΔΗΣΥ έγινε σε μια περίοδο όπου οι ασθενείς παραπέμπονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τα δημόσια νοσηλευτήρια. σε μια περίοδο όπου απαγορεύεται στους συγγενείς των ασθενών να τους επισκέπτονται στα νοσοκομεία. σε μια περίοδο που ξέρουμε όλοι μας παρά πολύ καλά πόσο δύσκολες στιγμές έχουν περάσει τα δημόσια νοσηλευτήρια. και γνωρίζουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά ότι σήμερα η προσπάθεια όλων επικεντρώνεται στο να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια μαζί με τον ιδιωτικό τομέα για να μας προστατεύσουν από ένα επικίνδυνο ιό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν επέλεξε ο ΔΗΣΥ, για να επιχειρήσει τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης. Πράξη απαράδεκτη.

Πιο απαράδεκτη όμως είναι η ενέργεια του ΟΚΥπΥ, ο οποίος όχι μόνο έχει επιτρέψει αυτή την επίσκεψη, αλλά έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του αποσπάσματα από τη συγκεκριμένη επίσκεψη.

Εμείς ως ΑΚΕΛ είχαμε καθιερώσει διαχρονικά να επισκεπτόμαστε τα δημόσια νοσηλευτήρια μία-δύο φορές το χρόνο. Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι αυτή την περίοδο θα αποφύγουμε να τα επισκεφτούμε γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τους λειτουργούς υγείας και όχι να επιχειρούμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης με το να μεταβούμε εκεί για να τους συγχαρούμε. Επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν τους συγχαίρουμε απλώς, δεν τους ευχαριστούμε απλώς για το όλο έργο το οποίο επιτελούν αυτή τη στιγμή.

Τους ευχαριστούμε διαχρονικά. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα, προσπαθούμε να τους στηρίξουμε με μέτρα τα οποία θα τους εξοπλίσουν και θα τους δώσουν όλες τις δυνατότητες να επιτελέσουν το έργο τους δίχως κινδύνους για τη ζωή τους.