Άντρος για διαφθορά: Έχει υποχρέωση ο Πρόεδρος, να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα τα οποία εκκρεμούν

Έχει υποχρέωση ο Πρόεδρος, να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα τα οποία εκκρεμούν, ανέφερε σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού για το Διεθνή Οργανισμό Διαφάνειας

Δόθηκε στη δημοσιότητα η αξιολόγηση του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας για τα ζητήματα της διαφθοράς στις διάφορες χώρες. Κατρακυλήσαμε από την θέση 38 στη θέση 41. Αυτά θέλω να τα αντιπαραβάλω με εκείνα τα οποία είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ότι μόνο στο εσωτερικό, κάποιοι αναφέρονται σε προβλήματα τα οποία έχουμε στον τομέα της διαφθοράς.

Δυστυχώς, είναι ακριβώς το αντίθετο που συμβαίνει. Στο εξωτερικό όλοι μας λένε ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα μας και στην Κύπρο προσπαθούμε να το αποσιωπήσουμε. Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της κυβέρνησης. Επειδή το ΑΚΕΛ έχει την τόλμη να λέει αυτά τα πράγματα, επειδή το χρωστούμε στον τόπο και το λαό μας να αναδεικνύουμε τα κακώς έχοντα, για να τα διορθώνουμε, μας λένε και από πάνω ότι ο λόγος μας είναι τοξικός. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά το ΑΚΕΛ γιατί τα υποδεικνύει.

Έχει υποχρέωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα τα οποία εκκρεμούν και στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει για όσα καταλογίζονται από διεθνείς οργανισμούς, όχι από το ΑΚΕΛ.

Έχουν υποχρέωση και ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου και να πρωτοστατήσουν προς την κατεύθυνση της πάταξης των φαινομένων διαφθοράς, έτσι ώστε η χώρα μας να πάρει τη θέση του της αξίζει στο διεθνή χώρο. Πρέπει να καταλάβουμε οι πάντες ότι έχουμε δυσφημιστεί όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όχι με βάση το τι λέει το ΑΚΕΛ αλλά με βάση του τι κάνουν οι κυβερνώντες.

Ελπίζω ότι δεν θα μας αποδώσουν τώρα ότι επηρεάσαμε εμείς το Διεθνή Οργανισμό για θέματα Διαφάνειας για να μας υποβαθμίσει στα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής.