Άνδρες… ΠΡΟΣΟΧΗ… Η μπύρα μεγαλώνει το στήθος !!!

Μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο μπορεί να αυξήσει το στήθος…. Για αυτό είναι καιρός να σταματήσουν οι άνδρες να πίνουν μπύρες και να αρχίσουν να πίνουν οι γυναίκες !!!

Ο λυκίσκος είναι το αρωματικό και ο σταθεροποιητικός παράγοντας που χρησιμοποιείται στην μπίρα ως υπεύθυνο για την πικρή, πικάντικη γεύση της.

Ο λυκίσκος χρησιμοποιήθηκε επίσης στον Μεσαίωνα από μοναχούς στην Ευρώπη προκειμένου να καταστείλει τη σεξουαλική ορμή τους και είναι γνωστό ότι έχει αρνητική επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία. Μία πολύτιμη πληροφορία που ίσως την επόμενη φορά σκεφτείτε λίγο περισσότερο πριν παραγγείλετε μπίρα.

Ο λυκίσκος είναι ο εχθρός της αρρενωπότητας, διότι περιέχει φυτοοιστρογόνα. Τα φυτοοιστρογόνα είναι σημαντικά για τις γυναίκες. Μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση όπως οι εξάψεις, ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν το προφίλ των λιπιδίων μιας γυναίκας για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η μπίρα μπορεί να προκαλέσει στήθος στους άνδρες; Η μπύρα έχει λυκίσκο. Και ναι, ο λυκίσκος έχει στην κατοχή του ισχυρή οιστρογονική δράση.

Αν και ο λυκίσκος περιέχει φυτοοιστρογόνα, η ποσότητα είναι μικρή. Στην καλύτερη περίπτωση υπολογίζεται ότι η μπίρα περιέχει 10% με 20% φυτοοιστρογόνων. Φυσικά, η ποσότητα εξαρτάται πραγματικά από το πώς η μπίρα παράγεται και τι είδους μπύρας είναι.

Γενικά αν και δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπίρας προκαλεί αύξηση στήθους, καλό είναι  να γνωρίζετε τα εξής:

Ο λυκίσκος είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό ιδιαίτερα ευεργετικό για το στρες και την αϋπνία.

Η μπίρα μεγαλώνει το στήθος;Τα καλά νέα για τα δύο φύλα είναι ότι ο λυκίσκος κάποτε χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο από ιθαγενείς Αμερικανούς για να βοηθήσει την πέψη και την τόνωση των γαστρικών υγρών. Έτσι, θεραπεύει τον πόνο στην κοιλιά, εφόσον δεν προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση μπίρας.

Οι τανίνες στον λυκίσκο είναι επίσης γνωστό ότι έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθούν στη θεραπεία των φλεγμονωδών παθήσεων.

Ο λυκίσκος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εξανθημάτων και κνίδωσης.