Άμεση κινητοποίηση πόρων για την Κύπρο υπόσχεται ο Μπαρόζο

Την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων της ΕΕ όσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται για να βοηθηθεί η Κύπρος, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλούσε κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη μετά από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, σήμερα.

Η συνάντησή τους, ανέφερε, επικεντρώθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος.  Εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την ισχυρή ευρωπαϊκή δέσμευση της Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ «είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα στην Κύπρο και τους Κύπριους σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Μπαρόζο διαβεβαιώνοντας από την πλευρά του ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της.

Εξέφρασε τη θέση ότι το γεγονός ότι οι εταίροι της Κύπρου αναγνωρίζουν τις ειλικρινείς προσπάθειες της Κυβέρνησής του και του κυπριακού λαού είναι σημαντικό.