Άλωση ημικρατικών με βόλεμα ημετέρων καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Για προσπάθεια άλωσης των ημικρατικών οργανισμών και του κράτους με στόχο το βόλεμα ημετέρων, μίλησε σήμερα το ΑΚΕΛ απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, για απόσυρση αναφοράς του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για τη νομοθεσία παύσης των μελών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών.

“Ενώ η προσοχή της κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων της οικονομίας, δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια άλωσης των Ημικρατικών Οργανισμών και του κράτους γενικότερα και για βόλεμα ημετέρων“, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, προσθέτοντας πως οι ενέργειες της κυβέρνησης, καθώς και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Ιωνά Νικολάου ήταν αρκούντως αποκαλυπτικές των προθέσεων της κυβέρνησης και δημιουργούν σειρά ερωτημάτων.

“Γιατί αποσύρθηκε η αναφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο για τη νομοθεσία παύσης των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών; Μήπως αυτό αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι προώθησαν τη σχετική νομοθεσία εν γνώσει τους ότι ήταν αντισυνταγματική;” διερωτήθηκε ο κ. Λουκαΐδη.

Προέβαλε το ερώτημα κατά πόσον αποτελεί ή όχι κορυφαία αντίφαση και ασυνέπεια από τη μια κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να έχουν ετοιμάσει προτάσεις νόμου μέσα από τις οποίες να ισχυρίζονται ότι θα επιλέγονται τα μέλη των Δ.Σ. των Ημικρατικών αποκλειστικά με βάση την αξία και τις ικανότητες τους και από την άλλη να ακούμε τον κ. Ιωνά Νικολάου να επαναλαμβάνει ότι τα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών θα πρέπει να υπηρετούν πιστά και απαρέγκλιτα την πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης;

Διερωτήθηκε επίσης κατά πόσον αποτελεί “μείζονα αντίφαση από τη μια να απαξιώνουν και να αφορίζουν την κατ’ αυτούς κομματοκρατία στους Ημικρατικούς Οργανισμούς και από την άλλη να θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ανεξαρτησίας στη σύνθεση των Δ.Σ. και  αυτονομίας στη λειτουργία των Ημικρατικών;”

Ο κ. Λουκαΐδης διερωτήθηκε ακόμα “πώς η μονομανής επιδίωξη της κυβέρνησης να βολέψει ημετέρους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της δημιουργίας υφυπουργείων, θα επιχειρηθεί εκ νέου να επιβληθεί στους Ημικρατικούς;

“Μήπως με ακόμη μια αντισυνταγματική νομοθεσία παύσης των υφιστάμενων Διοικητικών Συμβουλίων;” διερωτήθηκε ο κ. Λουκαΐδης.