Άλλαξαν οι καιροί, ώρα να καταργηθούν και τα εκλογικά βιβλιάρια

Στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας θα έπρεπε να έχουν μπει τουλάχιστον για αυτή την εκλογική διαδικασία (για να μην πούμε και από πιο πριν) τα εκλογικά βιβλιάρια, που ακόμη είναι απαραίτητα στην Κύπρο για όποιον θέλει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Το όλο σύστημα, είναι ελαφρώς παρωχημένο, αφού με τις δυνατότητες που προσφέρουν πλέον οι νέες τεχνολογίες θα έπρεπε οι ψηφοφόροι να μπορούν να ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το εκλογικό βιβλιάριο, είχε μπει στις ζωές μας επί προεδρίας του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού. Σκοπός του, ήταν να αναγκάσει τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με τα βιβλιάρια υπήρχε η δυνατότητα να διενεργηθεί αυστηρός έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι προσέρχονταν στις κάλπες και ποιοι όχι. Για όποιους δεν ψήφιζαν προβλέπονταν αυστηρές ποινές και ο νόμος ήταν επιεικείς μόνο για τους ασθενείς, με βεβαίωση αρμόδιου γιατρού.

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Από το 2004 η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει νόμισμα το ευρώ. Οι καιροί αλλά και η νοοτροπία του κόσμου δεν είναι ίδια σε καμία περίπτωση.

Ας καταργηθεί επιτέλους από τη νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί την ερχόμενη Κυριακή και το εκλογικό βιβλιάριο που μόνο στο παρελθόν παραπέμπει….