Άκαρπη η συνεδρίαση του ΔΕΦΑ για το φυσικό αέριο

Καμία απόφαση δεν έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου κατά την απογευματινή του συνεδρία, για τις τεχνικές και εμπορικές προτάσεις των τριών εταιρειών που παρέμειναν στο διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο, καθώς δεν ήταν έτοιμες όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των προτάσεων.

«Οι εκθέσεις αξιολόγησης (των τεχνικών και εμπορικών προτάσεων) δεν είναι όλες έτοιμες, έτσι δεν πάρθηκε καμία απόφαση», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ κ. Κώστας Ιωάννου, μετά τη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18.00.

Οι τρεις εταιρείες/κοινοπραξίες που έχουν παραμένει στο διαγωνισμό, που προκήρυξε η ΔΕΦΑ, είναι οι ITERA, VITOL και VOUROS. Ο κ. Ιωάννου είπε ότι τις τρεις χωριστές εκθέσεις αξιολόγησης των τεχνικών και εμπορικών προτάσεων των εταιρειών ανέλαβαν να ετοιμάσουν ομάδα της ΔΕΦΑ, ομάδας της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης αναμένεται να είναι όλες έτοιμες την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξήγησε ότι το θέμα είναι «πολύ περίπλοκο» και δεν ήταν αρκετός ο χρόνος που είχαν στη διάθεση τους (τρεις ημέρες) οι ομάδες αξιολόγησης για να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους.