Άκαρπες οι έρευνες για το Boeing

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα έρευνας για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στη νέα ζώνη ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό. Ένα πλοίο από την Κίνα και ένα από την Αυστραλία ανέσυραν αντικείμενα, τα οποία, όμως, δεν ανήκουν στο αεροσκάφος.

Ήταν η πρώτη φορά που κάποια από τα οκτώ πλοία που βρίσκονται στη νέα ζώνη έρευνας ανέσυραν επιπλέοντα αντικείμενα από τον Ινδικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA) τα πλοία Haixun 01 της Κίνας και το HMAS Success της Αυστραλίας, ανέσυραν «έναν αριθμό αντικειμένων από τον ωκεανό».

«Όμως μέχρι τώρα δεν έχει ανακτηθεί κανένα αντικείμενο που να έχει επιβεβαιωθεί πως έχει σχέση με την πτήση MH370» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αεροπλάνα έχουν εντοπίσει από αέρος και άλλα αντικείμενα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη ανασυρθεί κανένα.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε τρία αντικείμενα στη νέα περιοχή όπου έχουν μετατοπιστεί οι έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, τα αντικείμενα αυτά έχουν λευκό, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα.

Οι δορυφόροι θα μπορούσαν να δείχνουν οτιδήποτε: Από χαμένα κοντέινερ μέχρι σκουπίδια της θάλασσας, μέχρι συντρίμμια της πτήσης ΜΗ370.

Η πρόσβαση στην περιοχή είναι δύσκολη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, καθησύχασε τις οικογένειες των αγνοουμένων ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων θα συνεχιστούν.

Η Μαλαισία αντιμετωπίζει την εχθρότητα της Κίνας, με την δεύτερη να κατηγορεί την πρώτη ότι παρακρατά πληροφορίες.