Άδεια τα ταμεία της Ελλαδικής Εκκλησίας

Δύο μήνες ακόμα φτάνουν τα αποθέματα της Ελλαδικής Εκκλησίας για την πληρωμή των υπαλλήλων της, περίπου 300 ανθρώπων, οι οποίοι, μετά, αναγκαστικά θα ακολουθήσουν το δρόμο της απόλυσης και της ανεργίας. Τη δήλωση αυτή, έκανε δημόσια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,δείχνοντας παράλληλα την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ακόμη και τώρα, γίνεται λόγος για τεράστια περιουσία της Εκκλησίας. «Είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι και το τραγικό είναι ότι, ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων, όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».

Η Εκκλησία ψάχνει να βρει τρόπους για να μπορέσει να καλύψει την πληρωμή των υπαλλήλων της. Είναι όμως ιδιαιτέρως δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν πλέον εισοδήματα, υποστήριξε.
«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν  και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε στρατιωτικό πρόσωπο. Είμαι ο Αρχιεπίσκοπος που  θέλει να δώσει τη ζωή του για  τον φτωχό άνθρωπο, τον πονεμένο άνθρωπο, να κρατήσει την Εκκλησία ενωμένη και αν μπορέσει να καταφέρει μέσα από αυτήν την ενότητα να βοηθήσει τον τόπο που περνάει δύσκολες ώρες .Νομίζω ότι τότε θα έχω εκπληρώσει την αποστολή μου» κατέληξε  ο κ. Ιερώνυμος.