Άγριες συμπλοκές στο Πουρνάρα – Άναψαν φωτιές και έριχναν πέτρες

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στη Κοκινοτριμιθιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία  γύρω στις 11:00 το πρωί, επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αλλοδαπούς, ωστόσο παραμένει άγνωστη η αιτία.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες αλλοδαπών. Οι αλλοδαποί έθεσαν φωτιά σε αντίσκηνα και έριχναν πέτρες.

Στο σημείο έσπαυσαν μέλη της Αστυνομίας για να επιβάλουν την τάξη, καθώς επίσης και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να πετάνε πέτρες, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι μετανάστες που διέμεναν εντός του Πουρνάρα παίρνουν τις βαλίτσες τους και τρέχουν μακριά.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, ότι εκτυλίχθηκαν νέα επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα, προσθέτοντας ότι πριν από ένα χρονικό διάστημα η Αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα.

Απέδωσε τα επεισόδια στον υπερπληθυσμό στο Κέντρο, τις διαφορετικές εθνικότητες που διαμένουν σε αυτό, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει την περιοχή και τους διαμένοντες στον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δύο ομάδων που σχηματίστηκαν από άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων που φιλοξενούνται στο Κέντρο, ενώ κατά τις συμπλοκές ξέσπασε και φωτιά.

Στο σημείο έσπευσε τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι μετανάστες εκκένωσαν τον χώρο.

Από τα επεισόδια ένας μετανάστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.