Άγρια σύλληψη νοσοκόμας επειδή δεν πήρε αίμα από αναίσθητο ασθενή (Βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβει σε νοσοκομείο στην Γιούτα των ΗΠΑ, καθώς Αστυνομικός συνέλαβε βίαια μια νοσοκόμα η οποία αρνήθηκε να πάρει αίμα από έναν ασθενή που ήταν αναίσθητος και να του το παραδώσει.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου, ωστόσο το βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη, μετά από συνέντευξη που έδωσε η 41χρονη νοσοκόμα Άλεξ Γουόμπελς, πρώην ολυμπιακή σκιέρ, έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Το βίντεο, είναι από τις κάμερες οι οποίες ήταν ενσωματωμένες στις στολές των αστυνομικών και από τις κάμερες κινητών τηλεφώνων εργαζόμενων στο νοσοκομείο και δείχνουν τη νοσοκόμα να ζητάει και να κραυγάζει για βοήθεια καθώς ο αστυνομικός της όρμησε, την έσπρωξε και την προσήγαγε βίαια κατά τη διάρκεια της βάρδιας της στο πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Γιούτας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου Σουζάν Γουιντσέστερ, ο Αστυνομικός έπειτα έσυρε τη Γουόμπελς στην έξοδο του νοσοκομείου και η νοσοκόμα οδηγήθηκε και παρέμεινε για περίπου είκοσι λεπτά μέσα σε περιπολικό της Αστυνομίας, πριν αφεθεί ελεύθερη κατόπιν παρέμβασης ενός στελέχους της διοίκησης του Ιατρικού Κέντρου.

Η νοσοκόμα εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δείγμα αίματος ενός ασθενούς μπορεί να παραδίδεται στην Αστυνομία αν συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις: “ότι δίνει τη συναίνεσή του, ότι τελεί υπό κράτηση ή ότι υπάρχει (δικαστική) εντολή, και καμιά από τις αυτές τις προϋποθέσεις δεν εκπληρωνόταν”, επομένως, συμπλήρωσε, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να “εφαρμόσει την πολιτική του νοσοκομείου”.

“Αυτό που έγινε είναι πολύ ασυνήθιστο, όλοι έχουν υποστεί σοκ, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους μας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η δήμαρχος του Σολτ Λέικ Σίτι αλλά και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης ζήτησαν συγγνώμη σε μια κοινή ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα χθες. Σε σχετική ανακοίνωση της η δήμαρχος ανέφερε ότι “αυτό το οποίο είδα είναι εντελώς απαράδεκτο. Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από την νοσοκόμα Άλεξ Γουόμπελς για αυτό που υπέστη ενώ απλά έκανε τη δουλειά της”

Ο επικεφαλής της Αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Μάικ Μπράουν σημείωσε ότι είναι “ανάστατος” έπειτα από όσα είδε στο βίντεο. “Ελήφθησαν άμεσα μέτρα. Οι εικόνες από τις κάμερες σώματος εξετάζονται και έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα”, πρόσθεσε.

Παράλληλα σε χθεσινή ανακοίνωση της, η νοσοκόμα διαβεβαίωσε ότι δέχεται τη συγγνώμη της δημάρχου και του επικεφαλής της αστυνομίας και πρόσθεσε πως θέλει να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να υπάρξει καλύτερος διάλογος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αστυνομικός ο οποίος προχώρησε στη βίαιη προσαγωγή της νοσοκόμας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ οι πρακτικές όσον αφορά τη λήψη δειγμάτων αίματος υπόπτων αναθεωρούνται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας της Κομητείας του Σολτ Λέικ ανέφερε μέσω Facebook ότι ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού.