Άγρια κόντρα Κουκουμά – Γεάδη για φασίστες και κρεμάλες

Άγρια κόντρα ξέσπασε το πρωί, ανάμεσα στον υποψήφιο του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη και τον  υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Κουκουμά.

Οι δύο, μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο».

O κ. Κουκουμάς υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νεκρανάστασης του φασισμού σήμερα. «Οι φασίστες, δεν είναι απλά φασίστες, σε όλους τους καιρούς και σε όλες τις εποχές και στον τόπο μας η ακροδεξιά ήταν το συμπλήρωμα της δεξιάς», σημείωσε.

Παρέθεσε παραδείγματα στην Ευρώπη όπου η δεξιά συγκυβερνά με την ακροδεξιά, δήλωσε: «Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο σε σχέση με την ακροδεξιά και εδώ και σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη. Παντού, παίζουν και πουλούν ένα μάρκετινγκ του τραμπούκου ή ότι πρέπει να τους πιστώσουμε ότι έχουν το θάρρος της άποψής τους. Σε όλους τους τόπους, οι φασίστες είναι πρώτα από όλα θρασύδειλοι. Λένε ότι δεν είναι ναζί, αλλά κάθε λίγο βγαίνουν φωτογραφίες και βίντεο που χαιρετούν ναζιστικά, να ανεμίζουν σβάστικες, να τραγουδούν το Deutschland Uber Alles – η Γερμανία πάνω από όλα…».

Ερωτηθείς ο κ. Κουκουμάς εάν αναφέρεται και στο ΕΛΑΜ, απάντησε: «Βεβαίως και αναφέρουμε και στο ΕΛΑΜ. Το ΕΛΑΜ ήρθε στην Κύπρο και διαφήμιζε τον εαυτό του ότι είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Τώρα όμως που εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και έχουν έννοια πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, θυμήθηκαν να δηλώνουν ότι είναι μακρινά ξαδέρφια».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, απάντησε στον κ.Κουκουμά, αντιστρέφοντας τα πυρά περί φασιστών και φασισμού. «Να θυμίσω ότι αυτοί που συμπεριφέρθηκαν φασιστικά απέναντι και στους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ και στο ίδιο το ΕΛΑΜ ήταν το ίδιο το ΑΚΕΛ, όπου στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν δέχτηκε καν να απαντήσει το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ. Αυτό πάει να πει φασισμός», υποστήριξε.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ προχώρησε ένα βήμα πάρα πέρα, λέγοντας ότι ο κ. Κουκουμάς, το 2017, σε άρθρο του, έταζε κρεμάλες στους ΕΛΑΜίτες. Ο κ. Γεάδη, ανέγνωσε απόσπασμα του σχετικού άρθρου στην εκπομπή με τίτλο: «Μα ήταν αγέννητοι». Σύμφωνα με τα όσα διάβασε ο κ. Γεάδης, στο άρθρο του ο κ. Κουκουμάς υποστήριζε ότι οι ΕΛΑΜίτες θα έπρεπε να ήταν ευγνώμονες που δεν τους έχουν κρεμάσει για την προδοσία της Κύπρου. «Δηλαδή, εγώ θα έπρεπε να ήμουν ευγνώμων που δεν με έχει κρεμάσει ο κ. Κουκουμάς», τόνισε.

Ανταπαντώντας ο κ. Κουκουμάς είπε ότι, είναι εξαιρετικός ο συνδυασμός του πάνελ ( Ελένη Σταύρου με τον Γεάδη):

«Εμείς, όσους ακόμα τιμούν τους προδότες της Κύπρου, προφανώς ούτε τους απευθύνουμε τον λόγο και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ήταν δικασμένοι και καταδικασμένοι. Κι αν με ρωτάτε, η μόνη ιδεολογική αβαρία είναι ότι κάθομαι στο ίδιο πάνελ και συνδιαλέγομαι ως να αποτελούν μια άποψη μέσα στη δημοκρατία. Που, κατά την άποψή μας, αποτελούν ό,τι πιο σάπιο άφησε πίσω της και η Ιστορία της Κύπρου και ό,τι σάπιο έχει και η κοινωνία».

Πηγή: Sigmalive.com