Προσοχή: Μεγάλη πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού – Έκλεισαν δρόμοι

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κατά τη διάρκεια της νύκτας σε δύσβατη, ορεινή περιοχή των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα από μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας, της Επαρχιακής Διοίκησης και της Πολιτικής Άμυνας, ενώ συνδράμουν και μέλη των Βρετανικών Βάσεων.

Αστυνομική ανακοίνωση, αναφέρει ότι “συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους που διακινούνται στις περιοχές των δύο κοινοτήτων, ενώ προτρέπεται το ευρύτερο κοινό να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές, ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου”.

Ο δρόμος Άλασσας – Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής,  θα ενισχυθούν και από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.