ΔΗΣΥ: Είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε αυγά για να πετύχουμε την διαφάνεια που επιδιώκουμε

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ημερίδας για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου αναφέρθηκε στην επιστολή Αβέρωφ προς τις τράπεζες καθώς και στην πρόταση νόμου του κόμματος για τους νομικούς συμβούλους των ημικρατικών οργανισμών.

· Είμαστε έτοιμοι στον Δημοκρατικό Συναγερμό να σπάσουμε αυγά για να πετύχουμε την διαφάνεια που επιδιώκουμε.

Είναι μια πολύ σημαντική και πολύ απλή από ότι φαίνεται στην εφαρμογή της πρόταση νόμου. Βάζει οροφή στα 5 χρόνια που μπορεί ένας ημικρατικός οργανισμός να έχει σύμβαση με τον ίδιο νομικό οίκο.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με αυτή την πρόταση νόμου την πολιτική δεκαετιών πολλών ημικρατικών οργανισμών να έχουν τον ίδιο νομικό σύμβουλο.

Αυτή την στιγμή η κοινωνία χρειάζεται τέτοιες προτάσεις και πολιτικές που να ενισχύουν την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση. Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε.

Είμαστε έτοιμοι στον Δημοκρατικό Συναγερμό να σπάσουμε αυγά για να πετύχουμε την διαφάνεια που επιδιώκουμε.

Αναφορικά με την επιστολή Αβέρωφ στις τράπεζες ο Δημήτρης Δημητρίου είπε:

Μετά την αυστηρή επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, του οποίο ενώπιον υπήρχε η προφορική δέσμευση του Προέδρου του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών για ξεμπλοκάρισμά των καλόπιστων αγοραστών ακινήτων, ήρθε χθες η απάντηση του Συνδέσμου που θα βοηθήσει στην αμεσότερη απεμπλοκή τους.

Αυτή την εβδομάδα είχαμε εξελίξεις που ξεκαθαρίζουν το πεδίο σε σχέση με τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

Μετά την αυστηρή επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, του οποίο ενώπιον υπήρχε η προφορική δέσμευση του Προέδρου του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών ημερομηνίας 3 Ιουλίου για ξεμπλοκάρισμά των καλόπιστων αγοραστών ακινήτων, ήρθε χθες η απάντηση του Συνδέσμου.

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται το ζήτημα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην αμεσότερη απεμπλοκή των καλόπιστων αγοραστών που έχουν ξεπληρώσει στο έπακρον ή σε πολύ μεγάλο μέρος το ακίνητο στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι.

Είναι με αυτές τις χειροπιαστές πράξεις που επιδιώκουμε συνεχώς να ενισχύουμε όλους όσοι έχουν σήμερα πραγματική ανάγκη.