΄Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ – Οι συγγενείς κρατούσαν τις φωτογραφίες των νεκρών

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη. Οι συγγενείς των δύο αστυνομικών κρατούσαν τις φωτογραφίες των νεκρών στα χέρια τους. Φώναζαν για απονομή δικαιοσύνης ….«Μακάρι να υπήρχε θανατική ποινή», έλεγαν και κατηγορούσαν την αστυνομία ότι «τους έστειλε γυμνούς στο θάνατο».

Στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και για την εγκληματική οργάνωση ήταν συνολικά 15 άτομα. Για την ανθρωποκτονία έχουν παραπεμφθεί τέσσερα άτομα.

Οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011. Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.