Όλα έτοιμα για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Από τη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη προς όλο τον κόσμο….

Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, σε 70 χώρες του κόσμου, το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τρίτη, θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά με την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, σε απευθείας μετάδοση.Υπό τους ήχους της μουσικής δυναστείας των Αυστριακών κορυφαίων μουσουργών Στράους, με μία καινοτομία…. αντί για τα χαρακτηριστικότερα έργα του πατέρα και του γιου Γιόχαν Στράους, θα παρουσιαστούν έξι έργα του λιγότερο γνωστού αδελφού, Γιόζεφ Στράους, έναντι τεσσάρων του γιου Γιόχαν και ένα του πατέρα Γιόχαν Στράους.

Τη Φιλαρμονική της Βιέννης θα διευθύνει, για δεύτερη φορά ο 52χρονος Αυστριακός αρχιμουσικός Φραντς Βέλζερ-Μεστ, γενικός μουσικός διευθυντής της ξακουστής Κρατικής Όπερας Βιέννης από το Σεπτέμβριο του 2010.

Στις σχεδόν επτά δεκαετίες, από την επίσημη καθιέρωση αυτής της συναυλίας της Πρώτης του Νέου Χρόνου με αυτό το όνομα ως Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ, είναι ο έκτος στη σειρά Αυστριακός αρχιμουσικός που διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης, στη δημοφιλέστερη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα, έπειτα από τους Κλέμενς Κράους, Γιόζεφ Κριπς, Βίλι Μποσκόφσκι, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν και Νικολάους Χαρνοκούρτ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από ένα έργο των Φραντς Σουπέ, Γιόζεφ Χέλμεσμπεργκερ και Γιόζεφ Λάνερ, ενώ, τιμώντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση δύο μεγάλων μουσουργών, Ρίχαρντ Βάγκνερ και Τζουζέπε Βέρντι, που γιορτάζονται το 2013, ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ και η Φιλαρμονική της Βιέννης, θα παρουσιάσουν την εισαγωγή από την τρίτη πράξη της όπερας «Λόεννγκριν» του πρώτου και τη μουσική μπαλέτου από την τρίτη πράξη της όπερας «Ντον Κάρλο» του δευτέρου.

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία είναι συνώνυμη της μουσικής δυναστείας των Στράους, αφού από την αρχική καθιέρωσή της, πριν σχεδόν 120 χρόνια, σημαδεύτηκε και πλαισιώνεται πάντα με τα αριστουργήματα των Στράους, ιδιαίτερα με εκείνα του γιου Γιόχαν Στράους, του οποίου η σφραγίδα της τότε συνεργασίας του με τη Φιλαρμονική της Βιέννης, παραμένει μέχρι τις ημέρες μας.

Για τα εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο, η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση έχει φροντίσει να παρουσιάζεται ενδιάμεσα – πέρα από την απευθείας μετάδοση από το βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής – ζωντανή εικόνα με το φημισμένο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Βιέννης που φέτος θα χορεύει στα ιστορικά ανάκτορα του «Σλόσχοφ», κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία, που επιλέχτηκαν με την ευκαιρία των 350 χρόνων από τη γέννηση του πρώτου ιδιοκτήτη τους, του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας.

Τη Συναυλία στην Ελλάδα θα μεταδώσει απευθείας το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, από τις 12:10 (ώρα Ελλάδας) το πρώτο πρόγραμμα της  δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΤ1.

Check Also

Πούτιν-Nord Stream: Οι Αγγλοσάξονες ανατίναξαν τους αγωγούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των«Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών …

Ιράν: Συνελήφθη γυναίκα επειδή έτρωγε σε εστιατόριο χωρίς τη μαντήλα της (Photo)

Καθημερινά αποδεικνύεται το πλαίσιο σκοταδισμού στο οποίο αναγκάζονται να κινούνται οι γυναίκες στο Ιράν. Μια …