Χωρίς συμφωνία η συνάντηση με την Τρόικα

Αδιέξοδο για τα κριτήρια σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικας καθώς δεν υπήρξε συμφωνία και μετά την απογευματινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η απογευματινή συνάντηση των δύο πλευρών, ήταν η δεύτερη μέσα στην ημέρα (είχε προηγηθεί και ολιγόλεπτη νωρίς το πρωί), δεν διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, και όπως προκύπτει, διατηρείται η απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου στελέχους του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο σημείωσε “από τα 100 μέτρα απόστασης που χωρίζει τις δύο πλευρές έχουν καλυφθεί μόνο τα 20 μέτρα”.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Διαφωνούμε στους αριθμούς και στα κριτήρια για τη μεταβατική περίοδο. Υπάρχει αρκετή απόσταση”.

Η διάσταση απόψεων μεταξύ Τρόικας και ελληνικής πλευράς εντοπίζεται κυρίως στο μεταβατικό καθεστώς που θα ισχύσει για το έτος 2014. Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι συμφωνία έχει υπάρξει σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των νόμων Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και στους ενήμερους δανειολήπτες.

Επίσης αρχική συμφωνία υπάρχει και για το μόνιμο καθεστώς που θα ισχύσει από το 2015. Οπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν σχετικά τους προϊσταμένους τους για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στόχος είναι να επιτευχθεί αύριο Δευτέρα συμφωνία ώστε να υπάρχει χρόνος να νομοθετήσει η κυβέρνηση πριν τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή. Ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί το αυριανό ραντεβού.

Check Also

Στη Κεφαλονιά ο Χαρδαλιάς – «Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά»

Share Twitter Στη Κεφαλονιά ο Χαρδαλιάς – «Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά» Την Κεφαλονιά, …

Κακοκαιρία Ιανός: Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους στη Καρδίτσα

Share Twitter Κακοκαιρία Ιανός: Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους στη Καρδίτσα Με το πρώτο φως …