Χριστοφόρου προς εμπόρους: Απορροφήστε την αύξηση στο ΦΠΑ για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές

Υπό το φόβο της περαιτέρω επιδείνωσης στην αγοραστική κίνηση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε τους εμπόρους να απορροφήσουν την μία μονάδα αύξησης του ΦΠΑ για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, που βάλλονται από ανεργία και μειώσεις μισθών, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση και για μειώσεις των τιμών για τις παρεχόμενες από τους ημικρατικούς οργανισμούς, υπηρεσίες.

Είναι γεγονός ότι η αύξηση θα γίνει ντόμινο κλιμακούμενων αρνητικών εξελίξεων στην αγορά και αυτό προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση.

Ο κ. Χριστοφόρου έκανε λόγο για αύξηση δυσβάστακτη για τον καταναλωτικό κόσμο ο οποίος ήδη βρίσκεται σε τραγική θέση τη χειρότερη εδώ και δεκαετίες και τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη να προφυλαχθούν οι πολίτες από φαινόμενα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και εξαπάτησης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει «φρένο» στα τιμολόγια των ημικρατικών οργανισμών.

Ο κ. Χριστοφόρου, μαζί με βουλευτές της επιτροπής εμπορίου, θα επισκεφτούν αύριο την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για να καταθέσουν την πρόταση τους για μείωση της τιμής του ρεύματος μέχρι και 10% επειδή η ΑΗΚ έλαβε τα χρήματα από τις αποζημιώσεις και παράλληλα τέθηκαν σε λειτουργία οι μονάδες που είχαν καταστραφεί από την έκρηξη στο Μαρί. Σκεπτικό τους είναι ότι οι καλύτερες συνθήκες στην οικονομία, την αγορά και τα νοικοκυριά θα έχουν όφελος πολλαπλάσιο για τον Οργανισμό.