Χουάν Κάρλος: Αποκαλύψεις «φωτιά» από την πρώην ερωμένη του

Χουάν Κάρλος: Αποκαλύψεις «φωτιά» από την πρώην ερωμένη του

Η πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά της Ισπανίας κατηγορεί τη βασίλισσα Σοφία και άλλα μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας ότι εξαπέλυσαν εκστρατεία λάσπης της μετά την εξωσυζυγική τους σχέση με τον Χουάν Κάρλος.

Η Κορίνα ζου Σάιν Βίτγκενσταϊν, 56 ετών, είχε ερωτική σχέση με τον τέως βασιλιά της Ισπανίας από το 2004-2009 και βρέθηκε στη δίνη ενός σκανδάλου όταν αποκαλύφθηκε ότι της είχε χαρίσει 65 εκατ. ευρώ.

Ο Χουάν Κάρλος που είναι παντρεμένος με τη βασίλισσα Σοφία, έφυγε από την Ισπανία τον Αύγουστο μετά τις φήμες για δωροληψία από τον αείμνηστο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη η Δανή επιχειρηματίας υποστήριξε ότι πριν από τις αποκαλύψεις αυτή και η οικογένειά της δέχθηκαν απειλές από τον επικεφαλής των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να τηρήσει τη σιωπή της. Όπως είπε, δέχθηκε επίσκεψη από έναν άνδρα που δεν μπορούσε να της εγγυηθεί την ασφάλεια της ίδιας και των παιδιών της αν μιλούσε στα Μέσα για τον εραστή της. “Είπε πως αν δεν ακολουθήσω τις οδηγίες του τότε δεν θα μπορούσε να μου εγγυηθεί την ακεραιότητά μου ή την ακεραιότητα των παιδιών μου” υποστήριξε η Σάιν Βιτγκενστάιν. “Μπαίνεις σε διαδικασία επιβίωσης και είναι ή μάχη ή φυγή και αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι μέσα σε μία επικίνδυνη κατάσταση”.

Ο Χουάν Κάρλος παντρεύτηκε τη Σοφία το 1962 και φήμες για διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις ακούγονταν επί 40 χρόνια ώσπου ο τέως βασιλιάς γνώρισε την επιχειρηματία το 2004. “Νομίζω ότι είδε σε εμένα ένα διαφορετικό είδος γυναίκας από αυτές που είχε συναντήσει στο παρελθόν. Πιστεύω ότι γοητεύτηκε από το γεγονός ότι του φερόμουν σαν να ήταν ένας απλός άνδρας και όχι σαν σύμβολο”.

Η σχέση τους ήρθε στη δημοσιότητα το 2012 όταν έσπασε τον γοφό του σε σαφάρι στην Μποτσουάνα όπου τον συνόδευε ως φίλη, όμως, αφού εικάζεται ότι τότε είχαν τελειώσει τη ρομαντική τους σχέση. Παράλληλα, είπε ότι είναι πεπεισμένη πως η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας ήταν υπεύθυνα για μία προγραμματισμένη εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον της σε μία απόπειρα να εκθρονίσουν τον Χουάν Κάρλος και να διασφαλίσουν την ενθρόνιση του πρίγκιπα Φελίπε.

“Επειδή είχαν έναν τόσο δυσλειτουργικό γάμο και ήταν βαθύτατα δυστυχισμένη, ο βασιλιάς μου είπε ότι ο μόνος στόχος της στη ζωή ήταν να δει τον γιο της στον θρόνο” υποστήριξε η Σάιν Βιτγκενστάιν και πρόσθεσε: “Με χρησιμοποίησαν σαν αποδιοπομπαίο τράγο ενώ η βασιλική οικογένεια βίωνε ένα εσωτερικό πραξικόπημα”.

Το 2014 ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο για χάρη του γιου του που έγινε βασιλιάς μαζί με τη σύζυγό του Λετίθια, αλλά η Δανή επιχειρηματίας θεωρεί ότι ακόμη αποτελεί στόχο για τους Ισπανούς γαλαζοαίματους.

“Οτιδήποτε ήταν προβληματικό για τη βασιλική οικογένεια, οτιδήποτε προκαλούσε πρόβλημα με τη φήμη τους, έπεφτε πάνω μου” και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της Ισπανίας την επισκέφθηκε και την απείλησε. “Ήταν μια καθημερινή μάχη εισβολής, επιτήρησης, παρενόχλησης, καταχρηστικής συμπεριφοράς και έχει το τίμημά της” είπε η γυναίκα στη συνέντευξή της που αναμένεται να προβληθεί σήμερα.

Ενώ η έρευνα για τις σκιώδεις συναλλαγές του Χουάν Κάρλος συνεχιζόταν η Σάιν Βιτγκενστάιν παρέμενε στο προσκήνιο. Ανακαλύφθηκε το 2018 ότι ο πρώην βασιλιάς της είχε δώσει το 2012 65 εκατ. ευρώ. Οι Ελβετοί εισαγγελείς έχουν θέσει την ίδια υπό έρευνα με την υποψία ότι “ξέπλενε” χρήμα αλλά αυτή υποστηρίζει ότι τα χρήματα ήταν τρόπος να τη φροντίσει, καθώς εκείνος πίστευε ότι θα την αποκόψουν από τη διαθήκη του. “Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι κάποιου είδους εγκληματίας. Δεν έχω κάνει κάποιο λάθος και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι αυτό θα τελειώσει θετικά για εμένα”. Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν παλαιότερα διαψεύσει τους ισχυρισμούς της ενώ το Παλάτι δεν τους έχει σχολιάσει.

Βέβαια, πέρα από τη Σάιν Βιτγκενστάιν ο Χουάν Κάρλος έχει εδώ και 40 χρόνια μία ερωμένη με την οποία, σύμφωνα με την Daily Mail έφυγε μαζί της για το Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο, ενώ ο ίδιος ερευνάται για μία υπόθεση δωροληψίας. Μάλιστα το ισπανικό περιοδικό Lecturas είχε αναφέρει σε άρθρο του:

“Ο βασιλιάς δεν είναι μόνος. Η πιστή φίλη του τα τελευταία 40 χρόνια είναι μαζί του, το άτομο που συγχωρεί τα πάντα, δεν τον απογοητεύει ποτέ, τον συνοδεύει και τον παρηγορεί. Έχουν ζήσει μια υπέροχη ερωτική σχέση και αντιμετωπίζουν μαζί το μέλλον. Ο Χουάν Κάρλος, που ήταν τόσο θαρραλέος σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να κάνει μια δημόσια εμφάνιση μαζί της. Της το χρωστάει, όπως και σε εμάς”.

Η συγγραφέας του άρθρου επίσης τόνιζε ότι ο Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του, Σοφία, δεν έχουν κοιμηθεί στην ίδια κρεβατοκάμαρα από τότε που τον έπιασε με άλλη γυναίκα σε ένα ταξίδι το 1976.