Χαρδαλιάς: Από αύριο επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις

Χαρδαλιάς: Από αύριο επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις

Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

“Ο κορονοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει”. “Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

Στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε πλατείες της χώρας, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας ειδική μνεία στις συγκεντρώσεις και στους πολίτες εκείνους που, όπως είπε, θέλουν να δώσουν πολιτική χροιά στην κίνησή τους. Οι εικόνες αυτές είναι προ εποχής κορονοϊού, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, λέγοντας πως “ο κορονοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει”. “Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως καθένας μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού του.

Γενικότερα αναφερόμενος στον συνωστισμό που παρατηρείται από τη στιγμή της άρσης των περιορισμών στην κυκλοφορία, ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι “μπορεί τα στοιχεία να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε με συνέπεια τα μέτρα” για να συμπληρώσει ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τι θα συμβεί. Προειδοποίησε “μην μας ξεγελάνε οι αριθμοί των κρουσμάτων”, υπενθυμίζοντας ότι αυτοί αντικατοπτρίζουν την πορεία της επιδημίας πριν από 10-14 ημέρες και πρόσθεσε πως ό,τι κάνουμε σήμερα θα φανεί σε 10-14 ημέρες από τώρα. “Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής, χέρια, απόσταση και μάσκα”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Check Also

Ελλάδα: «Ανοίγουν τα σύνορα» για τουρίστες από 29 χώρες

Share Twitter Ελλάδα: «Ανοίγουν τα σύνορα» για 29 χώρες στις 15 Ιουνίου Σε καραντίνα 14 …

Ελλάδα: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα σχολεία – Τι αλλάζει

Share Twitter Ελλάδα: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα σχολεία – Τι αλλάζει Κατατέθηκε  στη Βουλή …