Φυλάκιση 4 ετών σε Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα…

Φυλάκιση τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για την υπόθεση του πολυσυζητημένου ασφαλιστικού συμβολαίου της Ελβετίας ύψους 481.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση της χήρας του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην κατάρτιση του επίμαχου συμβολαίου καθώς την επίμαχη περίοδο δεν είχε παντρευτεί ακόμη τον πρώην υπουργό που πλέον έχει φύγει από τη ζωή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήγρας, μέσω των συνηγόρων του, επικαλέστηκε «δεδικασμένο» από τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έχουν παύσει τη δίωξη σε βάρος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

Τσοχατζόπουλος και Σταμάτη
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει την Βίκυ Σταμάτη και το Νικόλαο Ζήγρα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Επίσης, τους είχε επιβάλλει χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ, στον καθένα, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό. Το πρωτόδικο δικαστήριο τους είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση των ποινών τους.

Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται ότι προέρχεται από δωροδοκίες. Σύμφωνα με την κατηγορία μέσω του συμβολαίου, οι τρεις εμπλεκόμενοι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της επίμαχης ασφαλιστικής σύμβασης.

Check Also

Ελλάδα – Κορωνοϊός: Η μάσκα ξανά στο προσκήνιο μετά από τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν

Με ολοένα και πιο εμφατικό τρόπο μαρτυρούν οι επιδημιολογικές εκθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας …

Μητσοτάκης: Να μην επαναλαμβάνουμε την τουρκική προπαγάνδα για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τα σχόλια όσων έλαβαν το λόγο μετά από την …