Φουρλάς: Στην Ε.Ε. πεθαίνουν ετησίως 150,000 άνθρωποι από ασθένειες που σχετίζονται με την απασχόληση

Στην Ε.Ε. πεθαίνουν ετησίως 150,000 άνθρωποι από ασθένειες που σχετίζονται με την απασχόληση. Φονιάς ο καρκίνος.

Ερώτημα Ευρωβουλευτή Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Λουκά Φουρλά στη Διευθύντρια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Ευρώπη Dr. Christa Sedlatschek σχετικά με τους θανάτους από ασθένειες που σχετίζονται με την απασχόληση.

Συγκλονιστικά στοιχεία ακούστηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τους θανάτους από ασθένειες οι οποίες σχετίζονται με την απασχόληση.

Με αφορμή τα στοιχεία που δόθηκαν στην Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Λουκάς Φουρλάς, απηύθυνε σχετικό ερώτημα προς τη Διευθύντρια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Ευρώπη Dr. Christa Sedlatschek σχετικά με τις πράξεις και ενέργειες που γίνονται ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Υπέβαλε επίσης και το ερώτημα κατά πόσο θα υπάρξει συνεργασία με την Πρόεδρο της Κομισιόν η οποία έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση του Πενταετούς Προγράμματος για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Στην απάντηση της η Dr. Christa Sedlatschek, χαρακτήρισε καταστροφικά τα αποτελέσματα που δείχνουν οι αριθμοί για τον καρκίνο, λέγοντας πως έχουμε ηθική υποχρέωση να προλάβουμε την εμφάνιση του προβλήματος. Τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων Οργανισμών για την αντιμετώπιση του. Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Φουρλάς τόνισε τα ακόλουθα:

Σήμερα εμείς οι νέοι Ευρωβουλευτές μάθαμε πολλά και σημαντικά πράγματα και θα σταθώ στο σημαντικότερο νούμερο που έχω ακούσει και η ερώτηση μου απευθύνεται στη διευθύντρια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Ευρώπη. 150.000 άνθρωποι νεκροί κάθε χρόνο στην Ευρώπη από ασθένειες που σχετίζονται με την απασχόληση. Φονιάς ο καρκίνος.

Και το ερώτημα μου είναι κατά πόσο θα συνεργαστείτε με τη νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία θέλει να υλοποιήσει το πρόγραμμα για την καταπολέμηση του καρκίνου σε πενταετές πρόγραμμα. Έχω επίσης ακούσει ό,τι έχετε ένα εργαλείο που αξιολογεί την επικινδυνότητα και το οποίο είναι δωρεάν, κατά πόσο αυτό χρησιμοποιείται από τον κόσμο, δηλαδή σε ποιοβαθμό υπάρχει πρόσβαση και χρησιμοποιείται από τους Ευρωπαίους πολίτες;

Μεταφέρω επίσης ένα ερώτημα από τον συνάδελφο τον Στέλιο Κυμπερόπουλο, πως μετράτε το εργασιακό burn out και εάν έχετε παρατυπίες, εάν έχετε τη δυνατότητα να επιβάλετε κάποιες κυρώσεις για αυτό το θέμα;

Dr. Christa Sedlatschek – Διευθύντρια Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Ευρώπη:

Το θέμα του καρκίνου είναι μια καταστροφή, εάν δείτε τους αριθμούς, είναι καταστροφικά τα αποτελέσματα και έχουμε ηθική υποχρέωση να προλάβουμε την εμφάνιση του προβλήματος και πρέπει να δούμε και το κόστος όλων των ασθενειών και

των θανάτων. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όσον αφορά τον καρκίνο να συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διάφοροι οργανισμοί και υπηρεσίες. Η Φιλανδία και τα άλλα μέλη συμμετέχουν. Μια σημαντική πρωτοβουλία της προεδρίας της Ε.Ε., της Ολλανδίας έλαβε χώρα.

Ξεκίνησε η καταπολέμηση του καρκίνου, μια μεγάλη πρωτοβουλία δρομολογήθηκε και τώρα όλες οι προεδρίες, όπως η Φιλανδική μετά η Γερμανική Προεδρία θα ηγηθούν της πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση του καρκίνου. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, συνεργασία, έρευνα που γίνεται στον τομέα και νομίζω ότι αυτό καταδεικνύει το πως θεωρείται σημαντική η καταπολέμηση του καρκίνου.

Check Also

Αλληλεγγύη: Οι πολίτες να σαμποτάρουν την αγορά μασκών τουρκικής κατασκευής

Share Twitter Αλληλεγγύη: Οι πολίτες να σαμποτάρουν την αγορά μασκών τουρκικής κατασκευής Με αγανάκτηση καταγγέλλουμε …

Τηλεφωνική επικονωνία ΠτΔ – Σίσι – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Share Twitter Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον …