Φοιτητές άδειασαν σακούλες με σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη στο ΕΚΠΑ

H ένταση στο χώρο των πανεπιστημίων συνεχίζεται.

Νωρίτερα σήμερα,φοιτητές άδειασαν σακούλες με σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Καλοκαιρινού στο κεντρικό κτήριο του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Καταδικάζει την ενέργεια η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ομάδα των περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε τον λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στο περιστατικό έκανε λόγο για εισβολή που μετέτρεψε το γραφείο του αντιπρύτανη σε χωματερή.«Αυτός είναι ο “διάλογος” στο όνομα του οποίου δήθεν ορκίζονται αυτοί που επιδιώκουν τη διάλυση των πανεπιστημίων μας και όσοι τους αγκαλιάζουν» αναφέρει η κ. Βούλτεψη και επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αλήθεια τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αυτό κρούσμα απεχθούς συμπεριφοράς; Εκτός κι αν μας πουν πως και η μεταφορά σκουπιδιών είναι ένας ακόμη τρόπος …διακίνησης ιδεών!».

Check Also

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε 3-4 χρόνια μετά την πανδημία, για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε 3-4 χρόνια μετά την πανδημία, για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις  «Το στέλεχος …

Ελλάδα – Κορονοϊός: 2.322 νέα κρούσματα, 359 διασωληνωμένοι

Ελλάδα – Κορονοϊός: 2.322 νέα κρούσματα, 359 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου …