Υπ. Υγείας: Ζητώ κατανόηση, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση

Σε μία ανάρτησή του στο Facebook, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στον τόπο μας, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, απευθύνεται στους πολίτες, ζητώντας κατανόηση αφού όπως αναφέρει αγωνιά μαζί με την κοινωνία,  έχει και ο ίδιος οικογένεια.

Δείτε την ανάρτηση:

Αφουγκράζομαι τις έγνοιες των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα. Συμμερίζομαι πολλά από τα επιχειρήματα για τα προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτήριων. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στον κάθε πολίτη ξεχωριστά και του ζητώ κατανόηση, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Σε αυτή την προσπάθεια είναι αδύνατον να μην γίνουν λάθη και είμαι έτοιμος να δεχθώ κριτική.

Θέλω όμως για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω ότι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Η δική μου ευθύνη και του συνόλου της κυβέρνησης, είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών.

Γι᾽αυτή την υποχρέωση είμαι υπόλογος έναντι του Συντάγματος αλλά και απέναντι στη συνείδησή μου. Ούτε στους χειρότερους μου εφιάλτες δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η ώρα που θα υποχρεωνόμουν να εκδίδω διατάγματα για να επιβάλω περιορισμούς σε ατομικά δικαιώματα συμπολιτών μου.

Επαναλαμβάνω, δεν είναι από επιλογή αλλά από αδήριτη ανάγκη και κατόπιν υποδείξεως των επιστημόνων. Όπου δεν πάρθηκαν μέτρα τα αποτελέσματα είναι τραγικά, άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων και μόνοι στα σπίτια τους. Και δεν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες αλλά για χώρες με πρότυπο επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Αγωνιώ και εγώ μαζί σας, είμαι κι εγώ μέλος αυτής της κοινωνίας, έχω και εγώ οικογένια, γονείς και παιδιά.

Παραμένω επικεντρωμένος στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας. Παραδιδω όσους ισοπεδωτικά με συγκρίνουν με αδίστακτους δικτάτορες στην κρίση των πολιτών. Ειναι η ώρα της συλλογικότητας, για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό “αόρατο” εχθρό.#Cyprus #moh #covid_19

Check Also

Αποστολή της ΜΜΑΔ και ΕΜΑΚ αναχώρησαν για το Λίβανο (PHOTOS)

Share Twitter Αναχώρησε  σήμερα η Κύπριακή αποστολή για παροχή βοήθειας στον Λίβανο. Το πρώτο ελικοπτέρο …

ΔΗΣΥ: Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν άσχετα ζητήματα στη συζήτηση για τη CETA

Share Twitter Χατζηγεωργίου: Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν στη …