Υπ. Υγείας για κρούσμα σε πάρτι 93χρονου: Απαράδεχτες συμπεριφορές

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου έντονα ενοχλημένος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνει λόγο για απαράδεχτες συμπεριφορές, που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.

Ο λόγος είναι ο εντοπισμός κρούσματος  κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας σε οικιακή βοηθό που διέμενε στο χώρο, καθώς ο ιδιοκτήτης της οικίας που διέμενε ανακαίνιζε το σπίτι.

Μάλιστα, η ίδια ήρθε σε επαφή με τα άτομα που φιλοξενούνται και εργάζονται στο χώρο χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στις στέγες.

Στον οίκο ευγηρίας, στον οποίο διαμένουν 45 άτομα και δουλεύουν άλλοι 15,  δεν λαμβάνονταν μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός σημείωσε στην ανάρτηση του πως από τη χθεσινή ιχνηλάτηση θετικός βρέθηκε στον ιό και εστιάτορας ο οποίος παρευρέθηκε την προηγούμενη μέρα στα γενέθλια του 93χρονου πατέρα του μαζί με πολλά άλλα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα, είναι ασυμπτωματικό και βρισκόταν στα θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο Υπουργός έδωσε ήδη οδηγίες οι δύο υποθέσεις να παραπεμφθούν στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εργασίας.

Check Also

ΔΗΣΥ: Κατάθεση καταδικαστικού ψηφίσματος για την Αγία Σοφία

Share Twitter Κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. …

Βουλή: Πρώτη συνεδρία της Ad Hoc επιτροπής για «λίστα Γιωρκάτζη»

Share Twitter Βουλή: Πρώτη συνεδρία της Ad Hoc επιτροπής για «λίστα Γιωρκάτζη» Επίσημη πρώτη σήμερα …