Υπ. Υγείας: Απορρίπτονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί για στοχοποίηση των γιατρών των ΤΑΕΠ

Απορρίπτονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί για στοχοποίηση των γιατρών των ΤΑΕΠ, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο  Υπουργος Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου

Αυτούσια η δήλωση:

Μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, όπου παραθέτει τη δική της ερμηνεία για τις χθεσινές μου δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι δήθεν στοχοποίησα τους ιατρούς στο ΤΑΕΠ Πάφου.

Αρχικά, να υπενθυμίσω στην ΠΑΣΥΚΙ εκείνο που ήδη γνωρίζει, ότι δηλαδή ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη για τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο Οργανισμός, όπως είναι καλά γνωστό, έχει δικό του Διοικητικό Συμβούλιο και διευθυντικές ομάδες, οι οποίες προΐστανται και είναι επιφορτισμένες με την ευθύνη για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία για ύπαρξη «μπούλινγκ» μεταξύ συναδέλφων στο ΤΑΕΠ Πάφου έχει γίνει επίσημα από τον επηρεαζόμενο ιατρό και ήδη διερευνάται από την αρμόδια Αρχή που είναι ο ΟΚΥπΥ. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε από τη συντεχνία, που με ιδιαίτερη θέρμη και με κάθε ευκαιρία εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στο πρόσωπό μου, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ίδια για εξέταση των καταγγελιών από πλευράς του συναδέλφου τους. Έχει ενημερωθεί από τους εμπλεκόμενους για το γεγονός; Και αν ναι τι έχει πράξει ή τι προτίθεται να πράξει για αυτό;

Η αναγνώριση του έργου που επιτελείται στα δημόσια νοσηλευτήρια και της προσπάθειας που καταβάλλεται σε όλα τα Τμήματα, αλλά κυρίως στα ΤΑΕΠ, έγινε πρώτα από μένα τον ίδιο, που με κάθε ευκαιρία προβάλλω τη σημαντική δουλειά που διεκπεραιώνουν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

Με λυπεί όμως ο εκμηδενισμός που γίνεται συστηματικά από τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια και ακυρώνει την ίδια τους τη δουλειά και το έργο. Είναι καθήκον όλων μας, της ΠΑΣΥΚΙ περιλαμβανομένης, να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα στα δημόσια νοσηλευτήρια και να τα διορθώνουμε, δημιουργώντας την ίδια ώρα ασπίδα προστασίας για το έργο των επαγγελματιών υγείας σε αυτά.

Check Also

ΠτΔ: Δυστυχώς, έχουμε ένα γείτονα που αντί να συμπεριφέρεται ως Ευρωπαίος συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας

Share Twitter Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, αργά το απόγευμα, τον …

Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα

Share Twitter Ένα θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σήμερα – Από έλεγχο επιβατών Σε ό,τι αφορά στα …