Υπόθεση Focus: Δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως οι Βγενόπουλος, Ζολώτας και Μάγειρας

Οι κατηγορόύμενοι από την Ελλάδα στην ποινική  υπόθεση  που αφορά το ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο καταβλήθηκε από την εταιρεία Focus προς την εταιρεία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, δεν παρουσιάστηκαν  ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αυτοπροσώπως, ως όφειλαν να πράξουν, αλλά δια των πληρεξουσίων συνηγόρων τους και όχι παρουσιάστηκαν σήμεραοι εξ Ελλάδος Κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Αντρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα, Κυριάκου Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε προέβαλαν μια σειρά από επιχειρήματα ως προς τη μη αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας των πελατών τους κατά τη σημερινή διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, τα οποία και αντέκρουσε η Κατηγορούσα Αρχή, δια του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Μαριλένα Μηλιώτου ανέφερε ότι θα μελετήσει τις θέσεις των δύο πλευρών και θα ανακοινώσει την απόφαση της – και ως προς το κατά πόσον θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον των εν λόγω κατηγορουμένων – την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8.30 το πρωί.

Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους.

Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG(πρώηνMarfin Financial Group – MFG) και Focus MaritimeCorp., ως νομικά πρόσωπα.

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …