Υπόθεση Focus: Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες Χριστοδούλου, Ζολώτας και Φόλε

Υπόθεση Focus: Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες Χριστοδούλου, Ζολώτας και Φόλε

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα τη διακοπή της δίκης εναντίον του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου και την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε στην υπόθεση Focus λόγω κατάχρησης της δικαστικής διαδικασίας.

Το Δικαστήριο απάλλαξε, επίσης, τους κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση, Μιχάλη Ζολώτα,  Μιχάλη Φόλε και Α. C. Christodoulou Consultants Ltd από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, λόγω επίσης κατάχρησης της δικαστικής διαδικασίας, και επιπρόσθετα σε σχέση με τον Μιχάλη Φόλε, λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας των Κυπριακών Δικαστηρίων να εκδικάσουν την υπόθεση.

Το τριμελές Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε την επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, κόρη του κ. Χριστοδούλου, Αθηνά Χριστοδούλου, λόγω μη στοιχειοθέτησης εκ πρώτης όψεως υπόθεσης εναντίον της.

Το Δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι για τις κατηγορούμενες εταιρείες Marfin Invesment Group – MIG (πρώην Marfin Financial Group – MFG) και Focus MaritimeCorp έχει στοιχειοθετηθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρει ότι «το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με σημερινή του απόφαση απέρριψε ως καταχρηστικές και κακόπιστες τις εναντίον μου κατηγορίες της Εισαγγελικής Αρχής και υπογράμμισε την αθωότητά μου, της θυγατέρας μου και της εταιρίας μου».

«Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι καταπελτική. Το εμπεριστατωμένο κείμενό της καταδεικνύει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια υφίσταμαι μαζί με τη θυγατέρα μου μια βάναυση καταδίωξη, η οποία υπερβαίνει τα όρια της ορθής απονομής της δικαιοσύνης», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …