Υπόθεση κατοχής υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων – Χειροπέδες σε 3 πρόσωπα

Τρεις συλλήψεις για διερευνώμενη υπόθεση κατοχής υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη τριών προσώπων, ηλικίας 51, 31 και 27 χρόνων, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής και διάδοσης υλικού σχετικού με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση τέθηκε υπό διερεύνηση, μετά από συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – ΓΚΗΕ. Αφού προέκυψαν στοιχεία εναντίον τριών υπόπτων, ενός 51χρονου, ενός 31χρονου και ενός 27χρονου, μέλη του ΓΚΗΕ, σε συντονισμένη επιχείρηση με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων – ΔΕΗΔ και του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων – ΤΑΕ Πάφου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στη σύλληψή τους, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων.

Στην κατοχή των υπόπτων, καθώς και στις οικίες και υποστατικά τους, όπου έγιναν έρευνες από τα μέλη της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν συνολικά πέντε κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Δύο από τα τηλέφωνα και ο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκουν στον 51χρονο. Ακόμη δύο από τα πέντε τηλέφωνα και ο δεύτερος ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκουν στον 31χρονο, ενώ το πέμπτο κινητό τηλέφωνο ανήκει στον 27χρονο.

Ανακρινόμενοι οι τρεις συλληφθέντες προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Check Also

Δημητρίου: Τα μαθήματα το ΑΚΕΛ ας τα κάνει στον εαυτό του

Δημητρίου: Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Υπηρετούμε το συμφέρον των πολλών, το δημόσιο …

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια Στη στενή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, …