ΥΠΟΙΚ σε ΑΚΕΛ: Η ΕΕ επιβεβαιώνει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη σε σχέση με τις αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την Οικονομία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και την θετική προοπτική της Κυπριακής οικονομίας, την δραστική μείωση της ανεργίας αλλά και την εμπέδωση θετικού οικονομικού κλίματος, το ΑΚΕΛ δια του Γενικού του Γραμματέα, επιλέγει να επιτεθεί όχι μόνο στην Κυβέρνηση αλλά στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πολιτικές της.

Ως κυβέρνηση, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την προσήλωση μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος αποτελεί ένα εποικοδομητικό εταίρο.

Άλλωστε, είναι μέσω αυτών των πολιτικών που στα Κράτη Μέλη της ΕΕ παρέχεται η καλύτερη προστασία στα δικαιώματα των εργαζομένων, απευθύνονται καλύτερα τα κοινωνικά ζητήματα, και υπάρχουν οι πιο αυστηροί κανονισμοί για την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον πλανήτη.

Και είναι αυτές τις πολιτικές που υποστηρίζουν και συνδιαμορφώνουν όχι μόνο τα κεντροδεξιά αλλά και τα κεντροαριστερά κόμματα και κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Ευελπιστούμε ότι η πραγματοποίηση του Πρώτου Οικονομικού Φόρουμ του ΑΚΕΛ το οποίο και καλωσορίζουμε, θα αποτελέσει την ευκαιρία για εκσυγχρονισμό των αντιλήψεων και απεγκλωβισμό από δογματισμούς του παρελθόντος και του ΑΚΕΛ.

Check Also

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν από τα γραφεία τους

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν …

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων Σε ειδική σύσκεψη που …